Lidové noviny

Zájem Japonců o hry v Tokiu je enormní

Adrián Guľa (44)

-

Sice měl již zmíněnou nabídku ze Sparty a Slavie a letos na jaře znovu Sparty, stejně jako nabídky z polské ligy je však odmítl. Naopak po pěti a půl letech v Žilině loni přebral po Pavlu Hapalovi slovenskou reprezenta­ci do 21 let, ale tým na Euro ani přes baráž dovést nedokázal. Neuspěl příliš ani v rozjeté kvalifikac­i. Po prohrách s Francií a Ázerbájdžá­nem jsou Slováci ve skupině až čtvrtí, což mu trochu kazí renomé.

Zajímavé je, že v realizační­m týmu bude mít samé krajany. Jako asistent na lavičce zůstává někdejší plzeňský kanonýr Marek Bakoš, koučem gólmanů se stává Matúš Kozáčik, který kvůli tomu včera v Plzni ukončil v 35 letech svou úspěšnou brankářsko­u kariéru. Spolu s ním přichází do Plzně asistent Marián Zimen, videoanaly­tik a hráčský skaut Ladislav Kubalík a kondiční specialist­a Martin Kojnok. „Přiznávám, že mám plnou hlavu fotbalu a společně s vedením i mými asistenty intenzivně řešíme vše tak, abychom byli na začátku ledna stoprocent­ně nachystáni a mohli začít naplno pracovat,“podotkl Guľa.

Tým poprvé povede 6. ledna. V patnácti jarních ligových kolech jej však nečeká nic lehkého. Vedoucí Slavii už Plzeň asi nedožene a v boji o uhájení druhého místa, a tím i předkola Ligy mistrů, má pouze tříbodový náskok na Jablonec a pět bodů na Spartu.

TOKIO Zájem Japonců o vstupenky na LOH v Tokiu mnohonásob­ně překračuje nabídku. V posledním kole loterie výhradně pro domácí fanoušky byl ve hře milion lístků, poptávka však byla po 23 milionech. Ve třech kolech se mezi obyvatele pořadatels­ké země rozdělilo zhruba 4,5 milionu vstupenek z celkového počtu 7,8 milionu. Na jaře už bude další nabídka otevřena i zahraniční­m zájemcům, přičemž se už nebude losovat, ale rozhodne pořadí při nákupu. Podle pořadatelů by mezi japonskou veřejnost mělo být rozděleno zhruba 70 procent lístků, tedy přibližně 5,5 milionu. Zbytek se prodává v zahraničí nebo je vyhrazen pro sponzory, národní olympijské výbory či mezinárodn­í sportovní federace. Pořadatelé očekávají, že z prodeje lístků utrží přibližně 800 milionů dolarů (zhruba 18,3 miliardy korun). čtk

 ?? FOTO ČTK ?? Po půlročních námluvách Adrián Guľa (uprostřed) kývl Plzni. Na stadionu Viktorie ho představuj­í generální manažer Adolf Šádek a majitel Tomáš Paclík.
FOTO ČTK Po půlročních námluvách Adrián Guľa (uprostřed) kývl Plzni. Na stadionu Viktorie ho představuj­í generální manažer Adolf Šádek a majitel Tomáš Paclík.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia