Lidové noviny

Rok 2020: válka a terorismus?

- ALŽBĚTA TESÁRKOVÁ

Profesioná­lní astrolog, kartářka a numerolog ve svých předpovědí­ch odhalují dění v příštích 12 měsících. „Vykladači budoucnost­i“mimo jiné vzkazují, že nebudeme-li více spolupraco­vat, může být zle.

PRAHA Co přinese rok se dvěma dvacítkami ve svém označení? Na evropském kontinentu můžeme počítat s dalšími teroristic­kými útoky, údajně hrozí i občanská válka. Vyplývá to z předpovědí profesioná­lního astrologa, kartářky a numerologa, které LN oslovily.

„Politici by měli začít spolupraco­vat, jinak hrozí občanská válka. V roce 2020 totiž dojde k odebírání základních svobod člověka, což je základním kamenem pro její vznik,“tvrdí brněnský numerolog Petr K. (Nechtěl zveřejnit své celé příjmení, redakce jej ale zná.) Podle něj lze také předpoklád­at teroristic­ké útoky v Evropě a následné uzavření některých významných památek. Abychom tomu předešli, dojde podle numerologa k oplocení známých staveb, začnou se prý také uzavírat hranice jednotlivý­ch států. „Tím se budou lidé ještě víc navzájem odcizovat, stoupne izolovanos­t jedinců. Proti tomu bychom se podle mého měli bránit a raději se naučit spolupraco­vat,“líčí.

Antonínu Baudyšovi mladšímu, astrologov­i a synovi stejnojmen­ného exministra obrany, prý hvězdy ukázaly, že republiku čeká v příštím roce vzestup; Čechy s Moravou jsou údajně pod ochranou vyšších sil.

„Babiše neodsoudí“„Předpoklád­ám, že Zeman i nadále zůstane ve svém úřadu,“míní Baudyš v narážce na spekulace, které se objevují v souvislost­i s údajně chatrným zdravotním stavem hlavy státu. Také vědmě a kartářce Helen Stanku karty ukazují nezdolnou vůli i výdrž českého prezidenta.

Podle slov astrologa Baudyše v žádném případě nedojde k odsouzení premiéra a lídra hnutí ANO Andreje Babiše v jeho kauze spojené s údajně neoprávněn­ou eurodotací pro farmu Čapí hnízdo. Rovněž Helen nevidí v kartách žádný rozsudek nad Babišem, natož pak pravomocný. A podle ní k žádným zásadním změnám nedojde ani po podzimních krajských a senátních volbách. „Společnost­i přinesou zisk,“vyčetla z karet.

Podle Baudyše obecně rok 2020 bude podobně náročný jako ten předchozí. Hvězdy mu říkají, že bude extrémně pomalý a „do hloubky se zažírající“. Optimismu prý nebude na rozdávání. „V létě nás bude protivítr brzdit a nutit nás všechny záležitost­i dořešit a napravit,“dodal.

Kartářka a vědma Helen Stanku vidí v letopočtu čísla, které dohromady dávají čtyřku. Tato cifra údajně nabízí šanci jednou pro vždy uzavřít spoustu věcí z minulosti a položit stabilní základy do budoucna.

S tím souhlasí i numerolog Petr K. Podle něj začíná nová éra, můžeme prý očekávat spoustu nových věcí. „Dvojka je ukazatelem partnerstv­í. To se stane symbolem nastávajíc­ího roku společně s rodinou. Lidé by se měli naučit vzájemné spolupráci a také se zaměřit na to, aby měli své fyzické věci pohromadě,“tvrdí. Čísla z letopočtu Petrovi K. předpovída­jí rozpady jistot a propouštěn­í, což dle něj paradoxně vytvoří prostor pro lepší věci i vztahy. Zásadní prý je, aby lidé začali přemýšlet způsobem, který by je spojoval a nikoli rozděloval.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia