Lidové noviny

Vrba s Razgradem blízko vyřazení z Evropské ligy

-

RAZGRAD/PRAHA Dvě hodně odlišné premiéry v novém působišti během necelého týdne má za sebou Pavel Vrba. Český kouč v sobotu dovedl Ludogorec Razgrad k jasné ligové výhře 6:0 nad předposled­ním týmem bulharské nejvyšší soutěže Botevem Vraca, ve čtvrtek však utrpěl pohárovou porážku 0:2 s Interem Milán. Bulharský mistr je tak na úvod play off blízko vyřazení z Evropské ligy.

„Je škoda, že to skončilo takovým výsledkem, ale musíme uznat, že jsme hráli proti Interu, jednomu z největších klubů v Evropské lize,“řekl Vrba, který do Ludogorce přišel po konci angažmá v Plzni o zimní přestávce.

Zatímco v první půli Razgrad ještě držel s favoritem především díky pozorné obraně krok, po přestávce se naplno projevila větší vyspělost i herní kvalita italského celku, který si trefou Eriksena a proměněnou penaltou Lukakua vytvořil do odvety dvoubranko­vý náskok. A to ještě Inter další šance neproměnil. Naopak domácí za celý zápas nevystřeli­li na bránu a v závěru se místo honby za vyrovnáním jen bránili.

Otočit to na San Siru?

„Mrzí mě, že jsme nedokázali hrát v celém utkání tak, jak se nám to dařilo v prvním poločase. S výsledkem 0:0 by odveta byla určitě mnohem zajímavějš­í,“konstatova­l Vrba a snažil se najít na hře svého týmu pozitiva. „Naše obrana i brankář si vedli dobře, bohužel jsme nedokázali proměnit své šance, které jsme si vytvořili z protiútoků. Čekali jsme víc od útočníků, ale Inter ukázal svou sílu.“

Vrbův protějšek Antonio Conte nebyl spokojen s výkonem Interu v úvodním dějství. „Tempo bylo velmi nízké a my se trochu museli přizpůsobi­t situaci, ale po přestávce jsme zvýšili intenzitu a vytvořili si spoustu brankových příležitos­tí,“prohlásil padesátile­tý trenér, jemuž se vyplatilo oproti ligovým zápasům protočit sestavu.

Příští týden vzhledem k síle Nerazzurri Vrba očekává složitou odvetu. „Bude těžké to na San Siru otočit, ještě komplikova­nější než v domácím utkání, ale uděláme všechno, co bude v našich silách,“doplnil bývalý kouč Plzně nebo české reprezenta­ce.

Vítkovice - Plzeň 3:1

Branky a nahrávky: 30. Mallet (J. Hruška, Šišovský), 41. Roman (L. Kovář), 60. Mallet (Schleiss) - 25. Gulaš (Mertl, Vráblík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5325. Třetiny: 0:0, 1:1, 2:0.

Olomouc - Liberec 2:1

Branky a nahrávky: 4. P. Musil (Škůrek), 12. Klimek (Nahodil, P. Musil) - 3. Rychlovský (J. Šír). Rozhodčí: R. Šír, Mrkva - Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4112. Třetiny: 2:1, 0:0, 0:0.

Kladno - Pardubice 2:5

Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin, O’Donnell), 55. Jágr (Zikmund) - 32. Látal

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia