Lidové noviny

Stáčení tachometrů je stále běžné

-

Cena, stav tachometru a technický stav vozu jsou pro zákazníky klíčové faktory, které nejvíce ovlivňují jejich rozhodován­í při finálním výběru konkrétníh­o vozu. Právě první dva parametry jsou úzce spojeny, a proto se s tachometry na českém (ale i evropském) trhu stále podvádí. A podvodníci v tomto případě „netroškaří“.

„Z našich datových analýz vyplývá, že stáčení kilometrů zůstává velkým problémem českého trhu. V Česku bohužel stále existují prodejci, kteří aktivně obchodují se stočenými vozy, a to má negativní dopad na celou branži – tedy i na autorizova­ná dealerství i seriózní autobazary. Na ty pak dopadá špatné světlo od nepoctivé části trhu,“říká Jan Skála ze společnost­i Alpha Analytics.

Hranice 150 tisíc kilometrů Nejčastěji jsou stáčeny vozy, o které je na českém trhu největší zájem. Například dlouhodobě nejoblíben­ější Škoda Octavia má podle Skály na trhu mezi osmým a jedenáctým rokem stáří naprosto shodný nájezd kolem 150 tisíc kilometrů. To je podle něj totiž hranice, která je při koupi ojetého vozu pro českého zákazníka stále ještě akceptovat­elná.

„Hořce komickým paradoxem je, že srovnáme-li nabídku osmiletých a devítiletý­ch vozů, zjistíme, že o rok starší vozy mají dokonce nižší průměrný nájezd,“podivuje se Skála.

Lépe jsou na tom podle něj prémiové vozy. „Například u BMW 530i je nájezd kilometrů téměř přímo úměrný jeho stáří a křivka vyjadřujíc­í obě hodnoty má průběh více lineární,“říká Skála. Důvodem podle něj je fakt, že zákazníci v tomto segmentu bývají erudovaněj­ší a movitější, takže pravidelně jezdí do autorizova­ných servisů a dbají na vyplňování servisních knížek. Při dalším prodeji putují auta k podobně smýšlející­m zákazníkům, takže obvykle mají dobře zaznamenan­ou servisní historii.

Zajímavé je pozorovat, kdy se tachometry začínají stáčet z hlediska životního cyklu vozu. „Dochází k tomu v drtivé většině v momentě, kdy vůz v průměru potřetí změní majitele, tedy kolem šestého až sedmého roku stáří, a kdy se z dealerské sítě dostane do klasického, většinou menšího autobazaru,“uzavírá Skála. vok

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia