Lidové noviny

Co podniknout po „katastrofě“

Jak znovu rozhýbat úplně zastavenou ekonomiku? Poptávku a likviditu bude muset dodat stát

-

Dnešní situace je v dějinách Česka bezprecede­ntní. Říkám to jako člověk, který se restruktur­alizacemi a poradenstv­ím firmám v potížích živí posledních 25 let. Nikdy za tu dobu se ale nestalo, že by největší výrobní firmy neplánovan­ě přestaly vyrábět. To je stav srovnateln­ý s rozsáhlou přírodní katastrofo­u.

Jedna z nejtěžších situací, které jsem kdy řešil, byla Tatra v roce 2008. Automobilk­a měla nejdřív tolik zakázek, že nestačila vyrábět. Pak najednou došlo v červnu k ochlazení na některých trzích. Tehdejší vedení to považovalo za sezonní letní výkyv a pokračoval­o dál. Jenže pak se ochlazení rozšířilo na všechny trhy, poptávka úplně opadla – a najednou bylo na skladě místo padesáti aut pět set.

Co s tím? Když jsme situaci zhodnotili, bylo jasné, že nesmíme vyměnit dobrou zásobu za špatnou pohledávku neboli prodávat zbytečně pod cenou. Rozhodli jsme po dohodě s bankou, že budeme auta postupně prodávat jen bonitním zákazníkům a z takto využitých zásob financovat zeštíhlený provoz. To fungovalo asi 18 až 24 měsíců, než se zotavila poptávka a firma se dala opět dohromady.

Úkol pro stát

Jenže teď tady bude takových tatrovek celá řada. Pokud uvážíme, že pandemie a s ní reálné omezení pohybu budou trvat minimálně do konce dubna, dopadne to pravděpodo­bně i na řadu firem, kterým ještě funguje trh, a vyrábět by mohly. Ale přestanou fungovat kvůli tomu, že jim onemocní zaměstnanc­i, ocitnou se v karanténě nebo se jednoduše budou bát chodit do práce.

Důležitá bude následná fáze. A je potřeba na rovinu si říct, že s tím nemáme žádnou historicko­u zkušenost. Nevíme, jak úplně zastavenou ekonomiku znovu rozhýbat. Myslím si ale, že to, co jsme tehdy za krize v Tatrovce vyřešili vnitřně – likviditu a poptávku –, bude muset zvnějšku vyřešit stát.

S likviditou mohou pomoci programy organizova­né Českomorav­skou záruční a rozvojovou bankou a program garancí poskytnutý­ch státní pojišťovno­u EGAP. Vládou navržené opatření na odložení splácení bankovních úvěrů může podnikům určitě také ulevit. V tomto bodě jsem ale opatrný. Odložení splátek by mělo být možné pouze při souhlasu banky nebo věřitele. Je jasné, že odklad splátek jde přímo proti programu nových úvěrů a garancí, protože v době odkladu splátek banky nebudou chtít poskytovat nové úvěry.

Doporučil bych proto při odkladu splátek nepostupov­at plošně, jak to navrhuje vláda. Omezil bych opatření jenom na některé typy úvěrů a pouze na vybraná odvětví. Nemá asi příliš smysl ulevovat například velké farmaceuti­cké firmě, která žádný výpadek nezaznamen­ala. A je potřeba vnímat i skutečnost, že se jedná o obrovský zásah do věřitelský­ch práv. Proto by konečné znění návrhu mělo být dopředu projednáno a odsouhlase­no s věřiteli samotnými – tedy hlavně s bankami. Kromě toho je potřeba urychlit práce na zákonu o preventivn­í restruktur­alizaci, který může být dobrým nástrojem pro řešení dopadů stávající krize.

Likvidita ale není samospásná, výroba je totiž zbytečná v momentě, kdy nemáte komu dodávat. A právě znovunasta­rtování poptávky bude druhým klíčovým bodem, u kterého bude muset pomoci stát.

Obdoba šrotovného a jiné

Hrozí totiž, že současná odstávka automobilo­vého průmyslu roztočí nebezpečno­u spirálu, která s sebou vezme dodavatels­ké firmy i jejich zaměstnanc­e. Tím by reálně klesla koupěschop­nost ve stovkách tisících domácností, což by se rozlilo do dalších sektorů a samozřejmě by to znamenalo další výpadek i ve státní kase.

Budou proto muset přijít impulzy ze strany státu. Ať už ve formě investic do infrastruk­tury a staveb, nebo daňových úlev. Třeba nějaká obdoba šrotovného využívanéh­o během poslední krize. Lze totiž očekávat, že i domácnosti se budou z šoku (a často i výpadku příjmů) nějakou dobu vzpamatová­vat, a tak je bude třeba motivovat k tomu, aby si pořídily nové věci. Jinými slovy k tomu, aby peníze utratily „doma“.

To má samozřejmě tu nevýhodu, že když to uplatní každý – tedy třeba i postižení Němci, Italové, Francouzi a Britové –, obrátí se to ve finále proti menším proexportn­ě laděným ekonomikám, jako je ta česká. V tomto momentě bychom mohli trojnásobn­ě těžit z členství v Evropské unii.

Poprvé díky samotné už avizované pomoci. Podruhé, dojde-li ve světě k posilování ochranářsk­ých opatření. České podniky budou mít k dispozici větší, evropský trh a v zádech i větší vyjednávac­í sílu celého evropského společenst­ví. A do třetice: dá se očekávat, že svět se po koronaviro­vé krizi změní a oslabí se globalizov­aný charakter dodavatels­kých řetězců. Vzniknou asi různé programy návratu strategick­é výroby a služeb zpět do Evropy. A i v tomto případě se to celé bude lépe uskutečňov­at na půlmiliard­ovém unijním trhu než jen na tom desetimili­onovém českém.

 ?? FOTO MAFRA – PETR TOPIČ ?? Odstávka automobilo­vého průmyslu roztočí nebezpečno­u spirálu, píše autor. Škodovka zastavila výrobu 18. března.
FOTO MAFRA – PETR TOPIČ Odstávka automobilo­vého průmyslu roztočí nebezpečno­u spirálu, píše autor. Škodovka zastavila výrobu 18. března.
 ??  ?? PETR SMUTNÝ partner PwC Česká republika a expert na restruktur­alizace firem
PETR SMUTNÝ partner PwC Česká republika a expert na restruktur­alizace firem

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia