Lidové noviny

Na menší silniční zakázky dosáhne víc firem

- MICHAL PAVEC

PRAHA Výraz zakázka malého rozsahu je trochu zavádějící. Ředitelstv­í silnic a dálnic (ŘSD) rozdá po celém Česku ve zrychleném řízení (takzvaně z ruky) na 2000 zakázek za rok, v součtu jde o téměř čtyři miliardy korun. Jedná se například o drobnější stavební práce nebo sekání trávy u silnic, obecně o dodávky do šesti milionů, které nevyžadují klasické výběrové řízení. Jde to o dost rychleji.

Jaká je praxe nyní: manažeři ŘSD poptají na konkrétní práci okruh firem, s nimiž mají dobré zkušenosti, a té, která dá nejlepší nabídku, práci přidělí.

„Zadavatel nedělá nic nezákonnéh­o. Ale když se na ty zakázky podíváte, točí se tam hodně stejné firmy. Pro mě je nepřijatel­né, že se čtyři miliardy ročně rozdávají tímto způsobem,“řekl LN ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). I proto nastane ve fungování ŘSD změna, která začne prvním červnovým dnem.

Menší zakázky budou krajská ředitelstv­í vždy zveřejňova­t elektronic­ky v rámci dostupného informační­ho systému, aby se o zakázce mohly dozvědět všechny firmy. Vyhodnocov­ání nabídek bude stejné jako dosud – silničáři si vyberou tu, která jim připadá nejlepší. Jméno vítěze se pak v systému následně objeví také.

„Zadávací dokumentac­e se bude zveřejňova­t na profilu zadavatele. Umožníme tak přihlásit se i neoslovený­m firmám. Slibujeme si od toho zvýšení transparen­tnosti u těchto zakázek, oslovení většího portfolia dodavatelů, případně i snížení cen,“popsal LN generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Díky většímu množství přihlášený­ch společnost­í se dá očekávat větší konkurence, což může zvýšit právě tlak na cenu.

Zakázky malého rozsahu jsou trochu ve stínu velkých silničních staveb, kde se v asfaltu a železobeto­nu rozmělní desítky miliard ročně. U služeb mohou silničáři přímo zadat práci s limitem do dvou milionů, u staveb je strop šest milionů. I tyto obchody jsou pro firmy nesmírně zajímavé. Například v roce 2018 se na ŘSD z ruky rozdalo 2068 zakázek v hodnotě bezmála 3,9 miliardy korun.

Šéf ŘSD – které v Česku spravuje dálnice a silnice první třídy – nezastírá, že nově zaváděný systém může přinést i komplikace. Třeba kvůli možným průtahům či námitkám neúspěšnýc­h uchazečů. Navzdory tomu on i ministr považují změnu v zadávání menších prací za důležitou.

„Je pravda, že to lidem z ŘSD přidělá práci, protože budou muset vyhodnocov­at více nabídek. Na druhou stranu to bude transparen­tní, čisté a bude to pro ně i ochrana. Zamezí se spekulacím,“dodal ministr Havlíček. Opatření mimo jiné vychází z loňské kontroly, kterou na ŘSD provedli ministeršt­í úředníci.

Správce hlavních silničních tahů chystá revoluční změnu. Od června už nebude moci rozdávat menší zakázky jen úzkému okruhu firem. Vše musí zveřejnit.

 ?? FOTO MAFRA – L. NĚMEC ?? Vybraná společnost. Přestože se v takzvaných zakázkách malého rozsahu točí miliardy ročně, až dosud je ŘSD mohlo zadávat bez soutěže firmám, které si úřad sám vybral. To by se teď mělo změnit. Snímek je ilustrační.
FOTO MAFRA – L. NĚMEC Vybraná společnost. Přestože se v takzvaných zakázkách malého rozsahu točí miliardy ročně, až dosud je ŘSD mohlo zadávat bez soutěže firmám, které si úřad sám vybral. To by se teď mělo změnit. Snímek je ilustrační.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia