Lidové noviny

Ztraceného kojence našli mrtvého

-

HOŘÍN Pitva zemřelého čtyřměsíčn­ího kojence, kterého policie v sobotu nalezla u Hořína na Mělnicku, vyloučila cizí zavinění, dítě nezemřelo násilnou smrtí. „Výsledky soudní pitvy vyloučily cizí zavinění a všechny podezřelé osoby, které byly v souvislost­i s případem zadrženy a vyslýchány, byly rovněž propuštěny. Vzhledem k citlivosti záležitost­i a s ohledem na pozůstalé už nebudeme k věci poskytovat žádné bližší informace,“řekla policejní mluvčí Lucie Nováková. Neuvedla, kolik lidí policisté kvůli nálezu mrtvého miminka vyslýchali. Nechtěla ani uvést, co bylo příčinou smrti a kde bylo dítě nalezeno. Podle Novákové jde o rodinnou tragédii.

„Nebyla jsem skvělá máma“Matka kojence, o níž se předtím v médiích spekuloval­o, že její péče o dítě byla problemati­cká, zveřejnila na sociálních sítích vyjádření, v němž přiznává, že nebyla

„skvělá máma“. „Stalo se to, čeho jsem se nejvíce bála. Přišla jsem o mého malého synka. Kterého jsem milovala, snažila jsem se, aby měl to nejlepší. Občas jsem na to neměla sílu. Bylo to pro mě něco nového. Lituji toho, že jsem nebyla skvělá máma, kterou jsem měla být. Je mi strašně líto, že jsem na malou chvíli usnula a malý nikde. Modlila jsem se, aby se našel. Ale ta zpráva mi vyrvala srdce. Bohužel čas nevrátím. Chtěla bych ho mít znovu v ruce a držet. Je strašné přijít o část mě. Ty, co si o mně udělali názor, bych chtěla poprosit, aby mě aspoň v tuto dobu nechali být a nepsali tak hnusné věci,“napsala.

Matka kojence se v pátek obrátila na tísňovou linku a uvedla, že se jí chlapec ztratil v zámeckém parku v Hoříně i s kočárkem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, které se účastnily desítky policistů a hasičů. Od sobotního rána pátrání pokračoval­o, na místě bylo i poříční oddělení policie s potápěči. V pátek prohledáva­l okolí ze vzduchu vrtulník s termovizí, v sobotu policie využila k prohledává­ní dron. Hasiči byli v sobotu z Hořína odvoláni kolem třetí odpoledne. Není jasné, zda už v tu chvíli policie tělo nalezla, či nikoliv.

Policisté se kromě parku zaměřili také na prohledává­ní břehů a hladiny blízkých toků, v blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy, protéká jím i Hořínský potok. Policisté se soustředil­i také na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.

V pátek policie pátrala ještě po jednom dítěti, tentokrát naštěstí vše dobře skončilo. Na Kladensku se odpoledne v Bělči ztratila nezletilá dívka. I tam se do pátrání kromě policie zapojili hasiči. Povolán byl také psovod a vrtulník s termovizí. Dívku nalezla letecká služba asi 100 metrů od místa, kde se ztratila.

 ?? FOTO ČTK ?? Kde tělo mrtvého kojence našli, policie neprozradi­la. Pátrali i v člunu na Labi mezi mělnickým zámkem a Hořínem.
FOTO ČTK Kde tělo mrtvého kojence našli, policie neprozradi­la. Pátrali i v člunu na Labi mezi mělnickým zámkem a Hořínem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia