Lidové noviny

Co je dobré vědět:

-

Region má okolo 400 ubytovatel­ů od

■ špičkových hotelů a lázeňských domů po ubytování v soukromí a kempy. Hotely a penziony najdete hlavně v Třeboni, naopak Chlum u Třeboně, Staňkov a Lužnici vyhledávaj­í milovníci kempování. V okolí je také několik dvorů a farem, které se zabývají agroturist­ikou. Obsazenost ubytovacíc­h kapacit na Třeboňsku bývá vysoká. Kontakty na ubytování v Třeboni získají zájemci na stránkách informační­ho centra:

www.itrebon.cz/ubytovani.html.

Jen v Třeboni je na stovku stravovací­ch ■ zařízení nabízející­ch domácí, mezinárodn­í i moderní kuchyni, dále hospůdky, bistra, bary, vinotéky, kavárny a cukrárny. Většina restaurací má samozřejmě v nabídce rybí speciality, najdou se zde i vyhlášené rybí restaurace. Na www.itrebon.cz je k nalezení také brožura pro gurmány i aktuální kulturní program s kalendářem akcí. Telefonní kontakt na turistické informační centrum v Třeboni je

+420 384 721 169.

DALŠÍ ZAJÍMAVOST­I:

Dům přírody Třeboňska je otevřený

denně kromě neděle od 10 do 17 hodin (s polední přestávkou od 12 do 13 hodin), vstupenka stojí 50/25 Kč, rodinné vstupné 125 Kč. Více na: www.dumprirody.cz/ dum-prirody-trebonska

Dům Štěpánka Netolickéh­o je otevřený ■ denně mimo pondělí a zaplatíte stejné vstupné, společná zvýhodněná vstupenka společně s Domem přírody Třeboňska stojí 70/40 Kč, rodinná 180 Kč.

www.dumstepank­anetolicke­ho.cz

Zámek Třeboň a Schwarzenb­erská

■ hrobka mají otevřeno denně kromě pondělí, o prázdninác­h denně; vstupné na jednu zámeckou trasu 140/100 Kč, děti do 6 let zdarma, rodinné vstupné 370 Kč, Vstupné do hrobky 100/70 Kč, rodinné 260 Kč, děti do 6 let zdarma.

www.zamek-trebon.cz

Koupat se lze přímo v rybníku Svět,

kde jsou travnaté i písčité pláže na severním břehu a legendární pláž Ostende na jižním břehu. Na náměstí je zase expozice Třeboň v marcipánu.

Otevřeno je denně od 9 do 19 hodin (o prázdninác­h až do 22 hodin). Vstupné je 100/80 Kč (děti do 100 cm zdarma), rodinné vstupné 290 Kč.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia