Lidové noviny

Kartáč dorostenců byl od trenéra Stloukala cílený

- JIŘÍ PUNČOCHÁŘ

PRAHA V minulém týdnu se vyhlašoval­a Zlatá hokejka a řeší se snaha (ne)uzavírat extraligu, nejskloňov­anější jméno v českém hokeji za poslední desítky hodin přesto hledejte úplně jinde. Trenér Martin Stloukal o sobě dal vědět „kartáčem“v šatně dorostenců Techniky Brno, a protože jeho mluva je jadrná a hlas ostrý, obletěla nahrávka svérázného motivačníh­o proslovu celou republiku.

Skoro každý v českém hokeji od pátečního večera ví, že k snídani si má hokejista Techniky Brno třikrát týdně naložit čtvrt kila tvarohu, že trenér týmu Martin Stloukal odmítá, aby za jeho svěřence časy tréninků řešily maminky hráčů, nebo že když jeho tým někdo dokáže porazit, musí u toho dostat pořádně přes ústa.

Stloukal kázal dorostenců­m na začátku letní přípravy, kdy se – podle svých slov – zděsil, v jakém stavu mu někteří budoucí hokejisté na trénink přišli. A vzhledem k tomu, že hráče sám vyzval, aby si jeho proslov buď nahrávali, nebo si dělali poznámky, protože se chystal mluvit o jídelníčku nebo přípravě na trénink, dostala se nahrávka ven.

„Ti, co nemohli běhat, nepůjdou na led. Budou se uzdravovat pod odborným vedením lékaře Martina Stloukala v posilovně. Všechny uzdravím!“zvyšuje Stloukal hlas v pasáži z nejmírnějš­ích. Jinak je osmiminuto­vá one man show protkána štiplavými narážkami na figury některých hráčů, jídelníček (a stravovací návyky) či loňské výkony týmu.

„Bylo tam hrozně moc nadsázky,“vysvětluje pro iDNES.cz kouč, který působil i v EBEL, kde vedl Znojmo a Klagenfurt, nebo na Slovensku ve Skalici.

„Když s klukama mluvíte, chcete jim nadávkovat, co je potřeba. Byly tam humorné věci, které u kluků vyvolávaly úsměvy, což jsem chtěl. To z té nahrávky není vidět, není to patrno,“hájí svůj proslov jeho autor. „Mám desítky telefonátů, mailů a zpráv od lidí z branže nebo i z fotbalu, kteří se mnou souhlasí,“říká.

Podporu má i v Technice Brno, jejíž dorost trénuje. Přesto se tam na dnešek chystá interní porada, kde se bude nahrávka na úrovni vedení – trenér probírat.

Část nahrávky si můžete poslechnou­t na webu Lidovky.cz/sport

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia