Lidové noviny

Neomluvím se, reaguje Stloukal na výzvu svazu

- ROBERT RAMPA

BRNO Trenér Martin Stloukal se odmítl omluvit za slova v nahrávce z kabiny dorostenec­kých hokejistů Techniky Brno. K tomu ho vyzval výkonný výbor svazu. Vytkl mu vulgarismy a odsoudil „výroky se zjevně rasistický­m podtextem“. Případem se bude ještě zabývat discipliná­rní komise.

„Aby bylo úplně jasno. Omlouvat se nebudu, protože nemám za co!“uvedl Stloukal na twitteru a opět svou „motivační“řeč vysvětlova­l nadsázkou.

Vedení Českého hokeje má na celou věc jiný názor.

V sobotu zveřejnilo tiskovou zprávu, v níž píše, že „motivační záměr projevu, proklamova­ná nadsázka ani náročnost a důslednost vůči hráčům nemohou podobná vyjádření obhájit“.

A dodalo: „Výkonný výbor ČSLH takové výroky odmítá a trenéra Martina Stloukala vyzývá, aby se za ně veřejně omluvil. Také rozhodl, že případem se bude zabývat discipliná­rní komise a trenérské komisi uložil, aby po konzultací­ch s dalšími odborníky vypracoval­a stanovisko k těm pasážím, které se týkají stravovací­ho režimu.“

Nahrávka se Stloukalov­ým projevem se dostala do českých sportovníc­h redakcí více než před týdnem. Kromě pochybného jídelníčku se trenér peprně vyjadřoval ke konkurenčn­ím týmům a o některých pokrmech tvrdil, že jsou „od cikánů špinavejch“, jiná jídla označil za „čínské přejeté psy“.

Taky peskoval dorostence za to, že mu volají jejich maminky s tím, kdy mají své syny poslat na trénink.

Vedení brněnské Techniky Stloukala u týmu ponechalo, předseda klubu Pavel Kubica potvrdil, že trenér odešel z interního jednání s varováním, aby upravil svůj slovník.

„Chlapsky jsme si vyříkali způsob trenérovy komunikace. Byl upozorněn na to, že se nebude vyjadřovat k jakýmkoliv hokejovým subjektům, že to bude výhradně věc klubu,“řekl Kubica.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia