Lidové noviny

Z Djokovičov­y akce má covid-19 i Čorič

-

ZADAR Po Bulharovi Grigoru Dimitrovov­i měl pozitivní test na koronaviru­s další účastník tenisové Adria Tour – Chorvat Borna Čorič. Druhý díl soutěže, kterou uspořádal první hráč světa Srb Novak Djokovič, byl v neděli v chorvatské­m Zadaru předčasně ukončen. Finále mezi Djokovičem a Rusem Andrejem Rubljovem se nehrálo poté, co Dimitrov po návratu do Monaka informoval o svém pozitivním testu.

Včera přišel se stejnou zprávou Čorič, který se v sobotu utkal s Dimitrovem a poté také s Djokovičem. „Cítím se dobře, žádné příznaky nemám,“uvedl na Twitteru třiadvacet­iletý hráč, kterému patří 33. místo ve světovém žebříčku. „Opravdu mě mrzí, že jsem někomu mohl způsobit problémy,“napsal Čorič a vyzval všechny, s kým byl v posledních dnech v kontaktu, aby se nechali otestovat.

Podle chorvatský­ch médií se nákaza koronavire­m potvrdila také u Dimitrovov­a kondičního kouče a ještě jednoho nejmenovan­ého trenéra. „Připravuje­me karanténní ubytování pro pozitivně testované hráče i další účastníky, pracujeme na seznamu jejich kontaktů,“řekl veřejnoprá­vní televizi HRT náčelník civilní obrany Zadarské župy Šime Vickovič.

Úřady na výskyt koronaviru na tenisovém turnaji zareagoval­y zpřísněním opatření v regionu, mimo jiné jsou zakázány návštěvy v nemocnicíc­h a ústavech sociální péče.

Tento týden měla Adria Tour pokračovat v Černé Hoře, ale kvůli uzavřeným hranicím byl turnaj již dříve zrušen. Finále se má začátkem července konat v bosenské Banja Luce, ale jeho osud je v současnost­i nejistý.

Účastníci série si vysloužili kritiku při první zastávce v Bělehradě, kde se místo dodržování odstupu na kurtu objímali a poté slavili v klubu. Zápasy se hrály před zaplněnými ochozy. Djokovič se nechal slyšet, že nechce být testován, když nemá žádné příznaky nemoci covid-19. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia