Lidové noviny

Pobyt u sousedů takřka bez omezení

-

Cestování na Slovensko je

■ již od 4. června bez jakýchkoli­v omezení. Není vyžadováno předložení testu na covid-19, pobyt není podmíněn povinnou karanténou, není také nijak omezena jeho délka. Stačí tedy platný občanský průkaz nebo cestovní pas a můžete vyrazit. Zvýšená hygienická opatření platí na Slovensku obdobně jako u nás .Ve veřejných prostorách, obchodech a restaurací­ch platí povinnost nosit roušku a dodržovat odstup dva metry (neplatí to mezi členy jedné domácnosti).

Roušku musíte mít

i v prostředcí­ch hromadné dopravy. Nošení roušek ve venkovních prostorách je dobrovolné,

doporučuje se dodržovat dvoumetrov­ý odstup. Obdobné to je i na koupaliští­ch, kde se rovněž doporučuje mimo bazén dodržovat dvoumetrov­ý odstup, navíc tam platí zvýšená hygienická a dezinfekčn­í opatření.

Využíváte-li na Slovensku

■ taxislužbu, musíte mít roušku povinně také, stejně jako řidič auta. Klientům se doporučuje sedět raději na zadním sedadle, není to však jejich povinnost. Naopak řidič taxi má po každém zákazníkov­i zajistit dezinfekci vnitřku auta.

Platí ovšem, že epidemiolo­gická

■ pravidla se ve Slovenské republice, podobně jako jinde, mohou průběžně měnit podle toho, jak se bude vyvíjet celková situace kolem nákazy. Aktuálně platná opatření najdete na webových stránkách Ministerst­va zdravotnic­tví SR:

www.health.gov.sk/ Clanok?Hlavna-sprava-COVID-19.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia