Lidové noviny

Co je dobré vědět:

-

Hotely a penziony v okolí jsou

■ otevřené. Jak se žije na zámku, můžete okusit v zámku Žďár, který nabízí ubytování například v barokní věži nebo dalších apartmánec­h. Penzion V Kapli je místem pro romantiku a v hotelu Tálský mlýn pod hrází nedaleké Pilské nádrže se nejen ubytujete, ale také dobře najíte v hotelovém hostinci.

V centru Ždáru nad Sázavou je

■ restaurací hned několik. Máte chuť na indickou, nepálskou, italskou, vietnamsko­u nebo prostě českou kuchyni? Není problém.

Informace všeho druhu od památek,

■ zajímavost­í přes restaurace a ubytování až ke kvalitě vody v místních studánkách nebo v rybnících lze najít i na stránkách města www.zdarns.cz. Turistům poradí pracovníci žďárského infocentra sídlícího na Staré radnici i na čísle 566 628 539 nebo osobně v infocentru. Třeba tu najdete Santiniho stopu, o které nevíte.

Zámek, Muzeum nové generace,

■ infocentru­m, kavárna a obchod s dárkovými předměty jsou v létě otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné 160/110 Kč, rodinné 380 Kč. Počítejte ale s tím, že prohlídka Muzea nové generace trvá minimálně hodinu a že děti, které neovládají audioprůvo­dce, se budou nudit a rušit ostatní.

Prohlídka areálu zámku a kláštera

Po stopách Santiniho zahrnuje také výstavu Umění baroka ze sbírek Národní galerie (výstava barokního sochařství a malířství z doby J. B. Santiniho – Škréta, Brandl, Kupecký, Brokoff a další); vstupné 180/130 Kč, rodinné 450 Kč. Více na www.zamekzdar.cz.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia