Lidové noviny

Co je dobré vědět:

-

Hrad Bezděz: otevřeno denně kromě pondělí od 9 do 16.30, v sobotu do 17.30, vstupné 120/80 Kč, rodinné 310 Kč, děti do šesti let zdarma. Prohlídka hradu je volná s tištěným textem, komentovan­é prohlídky s průvodcem jsou zatím zrušeny, aktuální informace najdete na www.hrad-bezdez.eu.

Z ubytovacíc­h možností v Doksech místní doporučují například hotel Grand, který je přímo v centru města a kde mají i výbornou restauraci. Dále penzion Star a z kempů Camp Borný, který se nachází na protějším břehu Máchova jezera.

V okolí Máchova jezera je několik stravovací­ch zařízení. V Doksech v centru se nachází pět restaurací a bistro U Strnada, které stojí za doporučení. Nabízejí tu burgery, tortilly, grilovaná žebírka nebo třeba lívance či minidorty Pavlova.

Na plážích v Doksech i ve Starých Splavech se nachází několik stánků s rychlým občerstven­ím. Ve Starých Splavech vyniká restaurace La Farma Lake restaurant přímo v přístavišt­i, kde se najíte i s výhledem na Máchovo jezero.

Pro rodiny s dětmi je zajímavým cílem areál Vrchbělá kousek od Bělé pod Bezdězem, kde mají 7,5 km dlouhou inline stezku, vedoucí přírodou Podralska.

Zámek v Doksech nabízí nový moderně-historický prohlídkov­ý okruh. Dále je tu výstava stavebnice Merkur, muzeum Čtyřlístek nebo Labyrint strašideln­ých pohádek. Ve Starých Splavech bude 25. července tradiční Starosplav­ská pouť. Všechny akce naleznete na www.visitdoksy.com.

Koupání nabízí Máchovo jezero u Doks, jsou zde i vyhlídkové plavby. Více na: www.regatamach­ovojezero.cz.

Městské koupaliště v Bělé pod Bezdězem: www.mubela.cz/zivot-ve-meste/sport

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia