Lidové noviny

Zeman pracuje i v nemocnici, program dodrží

-

Prezident Miloš Zeman se cítí po operaci zlomené ruky velmi dobře a rekonvales­cence pokračuje bez problémů. Na Twitteru to včera uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Prezident podle něj neuvažuje o změně pracovního programu. V pondělí by dle původního plánu měl jet na návštěvu Jihomoravs­kého kraje. Zeman je v nemocnici od úterního večera poté, co si zlomil pravou paži.

„Pan prezident se cítí velmi dobře, rekonvales­cence probíhá dle očekávání bez problémů, nenastala žádná komplikace. První krevní testy ukázaly, že celkový zdravotní stav je velmi dobrý,“uvedl mluvčí.

Novinářům později na Pražském hradě řekl, že je možné, že Zeman bude z nemocnice propuštěn oproti předpoklad­ům dříve. Pokud nenastanou žádné komplikace, do domácí péče by měl odejít v sobotu. Prezident z nemocniční­ho pokoje pracuje, zajímá se o aktuální dění a plánuje schůzky na září. Kancléř Vratislav Mynář po odpoledním setkání s prezidente­m doplnil, že Zeman začal poraněnou ruku rehabilito­vat. Podle kancléře již chodí po pokoji a delší dobu seděl v křesle, kde studoval pracovní materiály.

Zemana podle Ovčáčka potěšila přání k uzdravení od světových státníků i od občanů. Na Twitteru uvedl, že přání obdržel například od prezidentů Ruska Vladimira Putina, Izraele Re'uvena Rivlina nebo Německa Franka-Waltera Steinmeier­a.

Zeman si podle zástupců Pražského hradu zranění způsobil pádem poté, co se po sledování večerních zpráv v televizi rozhodl jít bez hole. Už delší dobu trpí neuropatií nohou. Převezen byl do ÚVN, kde mu lékaři operovali pravou paži. Implantova­li mu při ní titanový šroub.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia