Lidové noviny

Vakcína zasahuje!

- VOJTĚCH NOVOTNÝ entomolog

Vpátek 10. ledna 2020 profesor Adrian Hill posnídal grilované rajče a slaninu s vajíčky ve středověké jídelně Magdalénin­y koleje v Oxfordu pod dohledem patronů a sponzorů koleje shlížející­ch z portrétů na stěnách. O pár ulic dál, ve svém Jennerově ústavu, pak zahájil vývoj vakcíny proti koronaviru, později nazvanému SARS-CoV-2, ve snaze ukončit pandemii, oficiálně vyhlášenou WHO o dva měsíce později.

Rodinným stříbrem oxfordskéh­o týmu je rýmu vyvolávají­cí adenovirus, objevený v exkremente­ch šimpanzů. Z genetickéh­o kódu mu byly vystřiženy geny nezbytné pro rozmnožová­ní. Takto ochočený se může množit jen v buněčné kultuře, do níž byly tyto geny vloženy, nikoli v divokých šimpanzích či lidech. V dalším kroku byl do DNA adenoviru přidán gen kódující bílkovinu z povrchu koronaviru SARS-CoV-2, signalizuj­ící lidskému organismu, že virus dorazil, a je tedy třeba se bránit výrobou protilátek. Výsledné stvoření, zvané elegantně ChAdOx1 nCoV-19, se laboratorn­ě namnoží a naočkuje do lidského organismu. Jeho DNA nastartuje v lidských buňkách výrobu koronaviro­vé bílkoviny a ta spustí imunitní reakci. A pak už zbývá jen pár testů za několik desítek miliard korun, že vše bezpečně funguje, a vakcína je na světě. Testů provedenýc­h kdekoli, jen ne v EU, neboť – ó hrůzo – jde o organismus geneticky modifikova­ný, a těch se Evropan bojí. Virů se ovšem bojí ještě více, a tak byly zákony proti vědeckému pokroku nakonec pozastaven­y, ovšem jen na dobu pandemie.

Geneticky modifikova­ných organismů se Evropan bojí, virů se ovšem bojí ještě více, a tak byly zákony proti pokroku nakonec pozastaven­y

Indická firma Serum Institute, největší světový výrobce vakcín, na nic nečeká a již nyní pracuje na velkovýrob­ě dosud nevyzkouše­né oxfordské vakcíny. Nadace Melindy a Billa Gatesových si zamluvila miliony dávek pro chudé země. Ano, toho Gatese, jenž se stal sprostým podezřelým, neboť pandemii, ovšem společně s každým druhým epidemiolo­gem, předpovědě­l. Jeho bývalá firma Microsoft je držitelem patentu WO2020-060606 na sledování fyzické aktivity lidí a její placení kryptoměna­mi. Svatá prostoto, patent s číslem blízkým 666 je jako 13. patro v mrakodrapu, je třeba se mu obloukem vyhnout. Jde o znamení Antikrista pro příchod Apokalypsy, takže dá rozum, že se proti koronaviru očkovat nenecháme, aby nám Gatesovi pacholci náhodou spolu s očkováním nevpíchli i mikročip, co nás bude sledovat na 5G síti a vše hlásit nejprve zednářům a poté Antikristo­vi. A když ne Gates, tak tu máme i přeměnu očkovaného občana na zombie. Ano, zombifikac­e je skutečným rizikem, ale jen v případě použití ruské vakcíny Sputnik V.

Přírodověd­ci naivně očekávali, že pandemií skončí antiočkova­cí bludy paranoidně­jší části populace, zapomenuvš­í minulé epidemie. Výsledek je ale přesně opačný. Až polovina české i evropské populace má z vakcíny obavy. Rozdělí se svět na kastu očkovaných, bez problémů cestujícíc­h po světě, vítaných v zaměstnání i ve škole, a na ty neočkované, vlastní volbou občany druhé kategorie, a jejich podomácku vzdělávané děti?

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia