Lidové noviny

Palát pomohl gólem srovnat finále NHL

-

Podle útočníka Ondřeje Paláta byl nástup hokejistů Tampy Bay do druhého zápasu finále play off NHL proti Dallasu velmi důležitý. Lightning po úvodní prohře 1:4 i díky Palátově trefě v přesilovce zvítězili 3:2 a srovnali stav série na 1:1.

Floridský tým vstřelil všechny branky v úvodní části v rozmezí tří minut a 53 sekund. „Bylo to obrovsky důležité. Po prvním utkání jsme věděli, že se musíme zlepšit a pořádně do toho utkání vstoupit. To se nám povedlo. To se mi na našem týmu líbí, držíme při sobě. Tvrdě jsme bojovali, abychom vyhráli,“uvedl Palát na tiskové konferenci v Edmontonu, kde se kvůli pandemii koronaviru hraje finále Stanley Cupu bez diváků.

První dva góly Tampy Bay padly v přesilovce a na obou se asistencem­i podíleli Nikita Kučerov a Victor Hedman. Nejprve skóroval Brayden Point a poté Palát. Před jeho trefou Hedman přihrál Kučerovovi, který naznačil střelu, ale raději zvolil přihrávku na Paláta, ten se z levého kruhu nemýlil. „Puk se dobře pohyboval. Hedman a Kučerov skvěle přihráli a měl jsem před sebou odkrytou branku, takže to bylo snadné,“pochvalova­l si devětadvac­etiletý Palát, který s Tampou Bay neuspěl ve finále v roce 2015 proti Chicagu.

Přihrávka od Kučerova, který je s 28 body (6+22) nejprodukt­ivnějším hráčem vyřazovací­ch bojů, ho nepřekvapi­la. „Už jsem ho to viděl mnohokrát udělat. Byl jsem připravený, skvělá přihrávka,“prohlásil Palát, který bodoval po třech zápasech. Ve 21 utkáních play off zaznamenal 14 bodů (9+5).

Podle něj se Lightning vyplatila v přesilovká­ch jednoducho­st a střelba. „Jakmile střílíte, otevře se vám prostor – a to se nám dneska podařilo. Díky tomu jsme skórovali. ‚Kuč‘ dvakrát skvěle nahrál,“konstatova­l český reprezenta­nt.

Třetí souboj se hraje v noci na čtvrtek SELČ od 2.00.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia