Lidové noviny

Ze sjezdovky rovnou do lázní

-

Stále více Čechů objevuje kouzlo propojení lyžování se skutečným relaxem. Do hledáčku lyžařů se tak dostávají střediska s aquaparky nebo lázně, které jsou v dosahu sjezdovek. A to i letos. I když zájem je vzhledem k aktuální situaci, kdy není jasné, zda bazény a wellness budou moci být otevřené, nižší než jindy. Dá se ale vybrat ubytování, kde není třeba se rezervace bát. Například na portálu Spa.cz najdete přes 150 lázeňských a wellness hotelů, které umožňují bezplatný přesun rezervace.

V kurzu jsou například Léčebné lázně Jáchymov v Krušných horách nedaleko Skiareálu Klínovec. Nejdelší sjezdovka vede právě do Jáchymova a měří tři kilometry. Příznivci sjezdového lyžování tvoří v zimě nezanedbat­elnou část hostů lázní. „Připravili jsme pro ně víkendové a týdenní pobyty kombinujíc­í lyžování a relaxaci,“říká Šárka Vylimcová, obchodní ředitelka skupiny Spa & Wellness Nature Resorts. Po lyžování se dá totiž zajít do zdejšího Aquacentra Agricola, které kromě unikátního Saunového dolu nabízí také bazén, tobogán a vířivky.

Poptávku po zimních pobytech tu registrují i letos, covidu navzdory, i když menší než jindy. Rezervací se zájemci obávat nemusí. „V případě, že nebude možné kvůli aktuální situaci pobyt absolvovat, nabídneme našim hostům alternativ­ní termín, nebo se individuál­ně domluvíme na způsobu řešení,“potvrzuje Vylimcová.

Méně nároční lyžaři se mohou vypravit také do Mariánskýc­h Lázní, kde provozuje malý lyžařský areál společnost Snowhill. Atraktivní lyžování nabízí i Janské Lázně, které jsou součástí rozsáhlého areálu SkiResort Černá hora – Pec. „Zájem je rovněž o Aquapark a hotel Špindlerův Mlýn,“říká Eva Němečková z Čedoku.

Jarní prázdniny v Jeseníkách Zajímavé zážitky nabízí i moravské hory. Jedinečnou atmosféru mají třeba horské lázně Karlova Studánka, které jsou jen kousek od Pradědu či Skiareálu Karlov. Tamní dřevěné lázeňské budovy vypadají jako kulisy z pohádky. Zde mají speciální nabídku na jarní prázdniny 2021. Pobyt na šest nocí v tříhvězdič­kovém pokoji tu zahrnuje polopenzi formou bufetu, několik procedur, jeden vstup do bazénového komplexu a dvoudenní skipas do Pradědovy arény v Karlově Studánce. Pro dospělého vyjde na 6860 korun, pro děti (3–18 let) na 4680 korun. Za příplatek je možná i plná penze.

Kdo dává přednost termálním lázním, tomu se bude líbit ve Velkých Losinách. Kromě několika bazénů s termální vodou tu najdete i aquapark s tobogány, divokou řekou, jeskyní i dalšími atrakcemi. Lyžovat pak lze na nedalekém Červenohor­ském sedle nebo ve skiareálu Kouty.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia