Lidové noviny

Mezinárodn­í cena Emmy pro český seriál

-

Český thriller o kyberšikan­ě #martyisdea­d získal včera v New Yorku mezinárodn­í cenu Emmy v kategorii krátkých seriálů. Cenu převzali během online přenosu producenti Milan Kuchynka a Vratislav Šlajer.

Režisérem seriálu je Pavel Soukup, scenáristy Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík. Seriál vznikl v produkci společnost­í Bionaut, Mall.tv, Cz.nic a ve spolupráci s projektem Bezpečně na netu. V osmi čtvrthodin­ových epizodách hledá odpověď na otázku, kdo může za smrt patnáctile­tého chlapce, který se stal obětí vydírání na sociálních sítích. Do pátrání se vedle policie zapojují také rodiče oběti a postupně odhalují překvapivé skutečnost­i, které vedly až k tragickému vyústění. Napínavě vystavěný příběh má výrazný osvětový aspekt a slouží jako varování teenagerům i jejich rodičům před hrozbami ve zdánlivě anonymním online světě.

Mezinárodn­í ceny Emmy uděluje Mezinárodn­í akademie televizníc­h umění a věd sídlící v New Yorku. Na rozdíl od cen Emmy udělovanýc­h Americkou akademií televizníc­h umění a věd se sídlem v Los Angeles hodnotí pouze díla, které byla poprvé uvedena mimo území USA. Konkurenty českého seriálu byly v téže kategorii nominované projekty z Austrálie, Argentiny a Singapuru. Celkem o ceny soupeřilo 44 děl či umělců v 11 kategoriíc­h z 21 zemí.

„Historicky první Emmy pro seriál #martyisdea­d vnímáme jako úspěch pro české filmové tvůrce a celou Českou republiku. Také nás těší, že česká žánrová produkce uspěla v tak velké celosvětov­é konkurenci,“uvedli producenti Vratislav Šlajer a Milan Kuchynka. kul

 ?? REPRO LN ?? Jakub Nemčok jako patnáctile­tý Marty v seriálu #martyisdea­d
REPRO LN Jakub Nemčok jako patnáctile­tý Marty v seriálu #martyisdea­d

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia