Lidové noviny

Fotbalová Sparta má nové logo

-

Velké bílé S na černém podkladu. Pod ním modro-žluto-červená trikolora. Nad eskem tři zlaté pěticípé hvězdy, každá z nich reprezentu­je završenou desítku titulů, jichž klub získal celkem 36. Ve čtvrtek odhalené logo fotbalové Sparty je vrcholem nové vizuální identity klubu, kterou budou Letenští používat od příští sezony. Nahradí současný poznávací znak, který s malými úpravami sloužil od roku 1993.

„Není to jen logo. Ale jedním z klíčových znaků je, že máme vlastní písmo s nezaměnite­lnou typografií,“poznamenal sparťanský mluvčí Ondřej Kasík. „Sparta je konzervati­vní klub, je tady konzervati­vní prostředí a má i konzervati­vní fanoušky. Nechtěli jsme dělat revoluci, nechtěli jsme vzít všechny hodnoty, symboly a udělat novou éru. To rozhodně ne,“zdůraznil Kasík.

Hlavním motivem bylo, aby právě i symboly prošly modernizac­í. Unikátní typ písma „Železná“má zase vizuální identitu klubu sjednotit. „Občas se totiž nedalo vyčíst, že se jedná právě o náš klub,“uvedl Kasík.

Logo a písmo budou poznávacím­i znaky Sparty nejen na dresech, ale například i na suvenýrech či na sociálních sítích.

„Směr, který jsme zvolili, představuj­e přirozený vývoj a posouvá nás graficky z minulosti do současnost­i. Věříme, že výsledek je fanouškům blízký,“podotkl generální ředitel František Čupr.

„Při tvorbě loga bylo záměrem zachovat klíčové prvky, které Spartu definují více než sto let, a vytvořit jasnou a výraznou značku,“prohlásil Tadeáš Drahorád z agentury Go4Gold, která vizuální koncept vytvořila. min

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia