Lidové noviny

Češi po debaklu s Rusy poslední

Švédské hry

- KONEČNÁ TABULKA TURNAJE

Čeští hokejisté prohráli i třetí zápas na Švédských hrách, když podlehli Rusku 4:7, přestože ve druhé třetině vedli 3:1. Sborná ovládla i deváté utkání Euro Hockey Tour v sezoně a s předstihem si zajistila celkový triumf v seriálu. S osmi získanými body Rusové vyhráli i Švédské hry, svěřenci trenéra Filipa Pešána skončili s dvěma body poslední.

Rusové zápas rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili pět branek. O české góly se postarali Michael Špaček, Jakub Flek, Lukáš Klok a v 60. minutě za již rozhodnuté­ho stavu z trestného střílení David Tomášek.

„Vedli jsme 3:1 a bohužel – podle mého – opět rozhodla disciplína. V závěru druhé třetiny jsme (v oslabení) dostali gól na 2:3 a trošku se nám plán rozbil. Ve druhé polovině třetí třetiny už šlo o zmar a kolaps, který vyústil v tolik branek, kolik jsme dostali,“prohlásil kouč Pešán.

Jeho svěřenci sice rychle prohrávali, jenže do konce první části

ČESKO – Rusko 4:7 (1:1, 2:1, 1:5) Branky: 17. M. Špaček, 30. Flek,

31. Klok, 60. Tomášek z tr. střílení – 8. Bardakov, 38. Kraskovski­j, 49. Kovalenko, 53. Misjul, 55. Podkozin, 58. V. Butozov, 58. Čibrikov.

TABULKA EURO HOCKEY TOUR hry vyrovnal Špaček, ve druhé pak šli střelecky aktivnější Češi dokonce do dvoubranko­vého vedení. Jenže, jak už zmínil kouč Pešán, stejně jako v zápasech proti Švédsku a Finsku měli Češi problémy s disciplíno­u. Při Lakatošově vyloučení sice mohl zvýšit aktivní Smejkal, ale když putoval ve 37. minutě na trestnou lavici Kodýtek, Rusové snížili.

„Hráli jsme po vyrovnání (na 1:1) dobře, byli jsme na puku, dali jsme pak i druhý gól a vytvářeli jsme si šance. Bohužel ve třetí třetině bylo vše jinak. Začali jsme ji dobře, nechtěli jsme jen bránit. Hráli jsme dobře na puku, prvních deset minut bylo dobrých, ale pak přišlo vyrovnání Rusů, které nás poslalo trochu dolů,“mrzelo útočníka Špačka.

Ve třetí třetině sborná výrazně přidala, začala český výběr přehrávat a také střílet branky, do poloviny části soupeř srovnal a v posledních sedmi minutách rozhodl dalšími čtyřmi góly.

„Určitě by nikoho nenapadlo, že přijde takový obrat. Šli jsme do třetí třetiny s tím, že nebudeme hrát žádného ,zanďoura‘, ale bohužel po čtvrtém inkasované­m gólu se nám hra úplně sesypala,“smutnil útočník Jakub Flek.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia