Lidové noviny

Hattrick a tanec na Barbie Girl

Výsledky NHL

- ROBERT RAMPA

Od hladiny jezera Tahoe na západě Spojených států se ještě odrážely sluneční paprsky. Jindy příjemný svit vyvolávají­cí nádhernou scenerii nedaleko San Franciska nutil hokejisty ve žlutých dresech Boston Bruins mžourat. Někdo kvůli němu raději ani nestřílel, zato český útočník David Pastrňák si hlavu nelámal. A nakročil za desátým hattrickem v NHL.

Utkání mezi Bruins a Philadelph­ia Flyers začalo v pět odpoledne tamního času, tudíž hokejisté si vyzkoušeli první třetinu se sluníčkem a stíny vrhané statnými stromy, zatímco zbytek utkání odehráli pod tmavým nebem za umělého osvětlení. „Obojí bylo krásné, celkově šlo o neuvěřitel­ný

WASHINGTON – NEW JERSEY 4:3 Branky: 34. a 52. Oshie,

50. Carlson (VRÁNA), 57. Ovečkin – 10. A. Johnsson (ZACHA),

24. J. Hughes, 60. Gusev.

OTTAWA – MONTREAL 3:2PP Branky: 10. Batherson, 44. Norris, 64. B. Tkachuk – 2. Suzuki, 55. Perry.

VANCOUVER – WINNIPEG 3:4pp Branky: 16. a 60. E. Pettersson, 4. B. Sutter – 35. a 61. Dubois,

46. Scheifele, 51. Pionk. zážitek,“pochvalova­l si Pastrňák. Radost mohl mít náramnou, Bruins zejména díky jeho třem trefám vyhráli 7:3.

A nebyl sám. Když měl bostonský trenér Bruce Cassidy říct, co ho na speciálním zápase bavilo nejvíc, odpověděl: „Když jsme odcházeli po první třetině do šatny. Slunce zašlo a mně připadalo, že jsem se vrátil v čase do dob, kdy jsem hrál hokej jako dítě na zamrzlém rybníku.“

„Dneska zaválel,“přidal následně Cassidy pochvalu i směrem ke svému elitnímu střelci.

A nejen v utkání, české křídlo pobavilo i v pozápasové­m rozhovoru, na který přišlo v růžových brýlích. „Poslouchal­i jsme zrovna písničku Barbie Girl a tancovali, když mi řekli, že mám přijít sem. Trochu jste mi to zkazili, chlapi. Kdo ví, co bude hrát, až se vrátím!“vtipkoval.

A proč měl růžové brýle? Kapitána Patrice Bergerona napadlo, že se v čase vrátí nejen v myšlenkách, ale i módou, a připravili si oblečení z 90. let. Nakonec možná i to pomohlo dostat Pastrňáka do pohody. Čtyřiadvac­etiletý Čech prožil třígólový zápas podruhé v sezoně a shodou okolností to i v prvním případě odnesli Flyers.

Vstřelil tak už desátý hattrick kariéry v NHL; liga napočítala, že jen šest hráčů jich ve věku do 25 let nastřílelo více: Wayne Gretzky (37), Mario Lemieux (25), Mike Bossy (17), Rick Martin (16), Jari Kurri (14) a Glenn Anderson (11).

Pastrňákov­i bude pětadvacet let až 25. května, kolik hattricků ještě stihne nastřílet?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia