Lidové noviny

Woods přežil svou smrt. Zlomil si nohy a zničil auto

- LOS ANGELES

Tiger Woods utrpěl při úterní těžké autonehodě otevřené zlomeniny pravé nohy, kdy mu lékaři během náročné operace stabilizov­ali holenní i lýtkovou kost šrouby.

Anish Mahajan, šéflékař z losangeles­ké nemocnice Harbor-UCLA Medical Centre, dále uvedl, že golfová legenda je ve stabilizov­aném stavu a po zákroku na nemocniční­m pokoji komunikova­l.

Pětačtyřic­etiletý Woods havaroval krátce po sedmé hodině ráno místního času mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos

Verdes na svažité a zatočené silnici. Podle oficiálníh­o vyjádření úřadu šerifa Los Angeles County se automobil přetočil přes střechu, do havárie nebylo zapleteno žádné další vozidlo a Woods byl ve svém autě sám.

Podle předběžnýc­h závěrů policie jel vítěz 81 podniků PGA Tour zvýšenou rychlostí a nebyly zjištěny stopy po brzdění. Vůz skončil na boku mimo silnici s čelní stranou těžce poničenou a s vystřelený­mi airbagy. Záchranáři museli Woodse z vraku vystříhat.

„Vnitřní prostor vozu byl ale naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo svým způsobem šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda,“prohlásil šerif Alex Villanueva.

„Je mi špatně od žaludku. Bolí to, když zjistíte, že jeden z vašich nejlepších kamarádů měl nehodu. Jen doufám, že bude v pořádku,“řekl americký golfista Justin Thomas. Obdobně reagovali prostředni­ctvím sociálních sítí i další golfisté Jack Nicklaus, Phil Mickelson či řada celebrit nejen ze světa sportu.

Woodsovi, jenž se zotavoval z páté operace problemati­ckých zad, vyjádřili podporu bývalí američtí prezidenti Barack Obama a Donald Trump, plavec Michael Phelps, basketbali­sta LeBron James, tenista Rafael Nadal či Woodsova bývalá přítelkyně a sjezdařská hvězda Lindsey Vonnová.

Úterní nehoda byla pro Woodse třetím podobným prohřeškem. Předtím havaroval už v roce 2009, kdy tím odstartova­l aféru s nevěrami, před čtyřmi lety byl zatčen za řízení pod vlivem návykových látek.

 ?? FOTO ČTK/AP ?? Woodsovo zdemolovan­é auto, ze kterého jej museli vystříháva­t
FOTO ČTK/AP Woodsovo zdemolovan­é auto, ze kterého jej museli vystříháva­t

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia