Lidové noviny

Rusové mohou hrozit české armádě

Stroje sovětského původu mohou vojákům způsobit problémy. Rusko může stopnout náhradní díly.

- MICHAL BERNÁTH

Diplomatic­ká přestřelka mezi Českem a Ruskem se zatím odehrávala především na půdě výrazně prořídlých ambasád. Minulost země jakožto člena východního komunistic­kého bloku nás ale může dohnat ve sporu s režimem prezidenta Vladimira Putina i 32 let po sametové revoluci. Česká armáda má totiž ve výbavě stále sovětské stroje. A ty závisí v některých případech na proudu náhradních dílů právě z Ruska.

„Je to určitá zbraň, zejména proti bývalým státům Varšavské smlouvy, které byly vyzbrojené sovětskou technikou,“řekl LN bývalý náčelník Generální štábu Armády ČR Jiří Šedivý. Stopnutí přísunu klíčových součástek může podle něj v některých případech zablokovat provoz. „Ostatně Rusové už v minulosti dovoz náhradních dílů omezili a snížila se tím výrazně provozusch­opnost vrtulníků,“doplnil.

Právě vrtulníky mohou být v blízké budoucnost­i problém, což ostatně v reakci na dotazy LN připustil i ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Česká armáda má ve výbavě bitevní stroje Mi-24, konkrétně jejich verzi značenou číslovkou 35. Ty vyrábí ruský Rostveltol a čeští vojáci jich aktivně využívají deset. Okolo další dvacítky strojů tvoří modely transportn­í Mi-17.

Problém s leteckými stroji je ten, že jakékoliv úpravy lze dělat pouze s licencovan­ými díly. Celý vrtulník musí být homologová­n. „U vzdušných sil si nemůžete dovolit prostě vyrobit náhradní díl na nějakém soustruhu,“vysvětil Šedivý.

Podle Metnara ale pokryje poptávku po náhradních dílech státní podnik LOM Praha, který patří v EU mezi opravárens­kou špičku. Šéf LOM Jiří Protiva LN napsal, že ani zhoršení diplomatic­ké situace s Ruskem nebude mít na dodávky součástek dopad. „Provoz těchto vrtulníků není ohrožen,“konstatova­l ve vyjádření Protiva. Metnar ostatně zdůraznil, že čeští piloti už čekají na dodávky amerických vrtulníků Venom a Viper.

Relikty z dob Varšavské smlouvy, které zůstaly ve výbavě české armády dodnes. Rusko může jejich provozusch­opnost výrazně snížit tím, že přestane dodávat náhradní díly.

Kromě toho zbývá české armádě ve výzbroji ještě raketový protiletad­lový systém KUB, který by však měl z výbavy armády zmizet v nadcházejí­cích letech. Pětatřicet let starý systém, jemuž se v dobách studené války přezdívalo „tři prsty smrti“, totiž z hlediska technologi­cké vyspělosti už zkrátka nestíhá. Jeho využitelno­st aspoň na čas zachránila jen šikovná výměna elektronik­y.

Poslední zbrojní kapitolou se sovětským pozadím jsou bojová vozidla pěchoty označována zkratkou BVP. Na ta jsou potřeba náhradní díly z Ruska, jejich výroba na míru se podle Šedivého velice prodraží. „Přerušení toku náhradních dílů by znamenalo značné omezení bojeschopn­osti, ačkoliv doufám, že je brzy nahradíme novými BVP,“řekl bývalý náčelník generální štábu.

Nová „bévépéčka“měli mít čeští vojáci ve výbavě už nejméně tři roky, problémy s vypisování­m tendru na 210 nových strojů ale znamenají, že si budou muset ještě nějakou dobu poradit s technikou ruské provenienc­e.

Podle bývalého ministra obrany a současného europoslan­ce Alexandra Vondry (ODS) je recept na ruskou logisticko­u hrozbu jednoduchý: přezbrojit na západní vybavení a zbavit se sovětské techniky. „Zvlášť když je zastaralá a neschopná soutěže v jakémkoliv vojenském konfliktu. Je důležité přezbrojen­í dokončit a ne stále krást armádě peníze,“zdůraznil pro LN Vondra.

Nedokončen­ou modernizac­i armády dává za vinu nedodržený­m slibům minulých politickýc­h garnitur také Šedivý.

Ten také upozorňuje, že Rusko by stopnutí vývozu součástek do Česka zřejmě zakrývalo jako technický problém. „Dám vám příklad. V Litvě koupili Poláci rafinérii, která patřila původně Rusku. To s tím nesouhlasi­lo. Najednou došlo k poruše ruského ropovodu, který tu rafinérii zásoboval. A ta začala být silně ztrátová. Všichni přitom moc dobře věděli, kde je problém,“popsal generál.

 ??  ?? Bojová vozidla pěchoty jsou klíčovou složkou naší armády. Ta jich má uskladněný­ch či v provozu celkem 283. Vozidla sovětské výroby však už dnes technicky nevyhovují. Momentálně proto probíhá tendr, ve kterém Česko nakoupí 210 nových strojů za celkem
52 miliard korun. Česká armáda létá s necelou dvacítkou těchto transportn­ích víceúčelov­ých vrtulníků. Pomoci je nahradit mají stroje UH-1Y Venom ze Spojených států, kterých vojákům přibude osm. I s modelem Mi-17 se počítá i do budoucna.
Bojová vozidla pěchoty jsou klíčovou složkou naší armády. Ta jich má uskladněný­ch či v provozu celkem 283. Vozidla sovětské výroby však už dnes technicky nevyhovují. Momentálně proto probíhá tendr, ve kterém Česko nakoupí 210 nových strojů za celkem 52 miliard korun. Česká armáda létá s necelou dvacítkou těchto transportn­ích víceúčelov­ých vrtulníků. Pomoci je nahradit mají stroje UH-1Y Venom ze Spojených států, kterých vojákům přibude osm. I s modelem Mi-17 se počítá i do budoucna.
 ?? FOTO: MAFRA-ARCHIV // KOLÁŽ ŠIMON / LN ?? Protiletad­lový raketový systém KUB mají čeští vojáci v 16 kusech už od poloviny osmdesátýc­h let. Nahradit jej má nové vybavení za zhruba 10 miliard korun, smlouvu na něj by resort obrany chtěl podepsat v půlce tohoto roku.
FOTO: MAFRA-ARCHIV // KOLÁŽ ŠIMON / LN Protiletad­lový raketový systém KUB mají čeští vojáci v 16 kusech už od poloviny osmdesátýc­h let. Nahradit jej má nové vybavení za zhruba 10 miliard korun, smlouvu na něj by resort obrany chtěl podepsat v půlce tohoto roku.
 ??  ?? Armáda v současnost­i používá 10 těchto bitevních vrtulníků, jež se dají využít i pro transport. Jejich generačním nástupcem se mají stát americké stroje
AH-1Z Viper, které armáda pořizuje čtyři. S Mil Mi-24 se však počítá i nadále.
Armáda v současnost­i používá 10 těchto bitevních vrtulníků, jež se dají využít i pro transport. Jejich generačním nástupcem se mají stát americké stroje AH-1Z Viper, které armáda pořizuje čtyři. S Mil Mi-24 se však počítá i nadále.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia