Lidové noviny

Sparta stále Plavšičovi důvěřuje

- JIŘÍ ČIHÁK

e se kolem Srdjana Plavšiče motá Slavia, ho nepřekvapi­lo. „Zpráva, že prý se Srki potkal s Trpišovský­m, Stanciem a tak dále, koluje v éteru už tři týdny,“tvrdí Tomáš Rosický, sportovní ředitel fotbalové Sparty. „Zároveň ale věříme našemu hráči, který mně, trenérovi i spoluhráčů­m tvrdí, že s nikým nemluvil a nic nepodepsal. Takhle se chováme my a uvidíme, jak to dopadne.“

Chystaný přesun srbského křídelníka ze Sparty do Slavie je od začátku týdne v Česku fotbalovým tématem číslo jedna. Podle zdrojů serveru iSport.cz, který s informací přišel jako první, i na základě zpráv, které získaly Lidovky.cz, je všechno dojednáno.

„Jestli bude Plavšič ve Spartě pokračovat? Na to teď nedokážu odpovědět,“řekl Rosický v podcastu Sparťanský­ch novin, kde byl hostem společně s trenérem Pavlem Vrbou.

„Sám hráč by měl říct, co chce. Jestli svou budoucnost­i vidí ve Spartě, měl by to jednoznačn­ě definovat. Pokud má v úmyslu odejít, bylo by fér, aby to řekl a my se podle toho zařídili,“prohlásil kouč.

Pro Spartu jde o citlivé téma. S Plavšičem podle Rosického o nové smlouvě dál jedná, ještě před příchodem trenéra Vrby se přitom nebránila jeho odchodu. Případné zájemce však odrazovala výše hráčovy smlouvy, dojednané na Letné ještě ve štědré éře Andrey Stramaccio­niho.

„Plavšič vlastně rok nebyl členem základní sestavy, nehrál loni na jaře, osmnáct měsíců před koncem smlouvy, nehrál ani na podzim. Až když tým převzal Pavel Vrba, dostal šanci a trenér za mnou následně přišel, že by s hráčem chtěl pracovat dál. Od té doby pracuji, abych Pavlovi vyhověl,“vysvětlil Rosický.

Zpráva o letním přesunu Plavšiče na druhý břeh Vltavy prosákla ven jen dva dny před pohárovým derby, které Sparta se Slavií prohrála 0:3. Letenští navíc ztrácejí i v lize, kde potřebují v posledních čtyřech zápasech vítězit, aby skončili druzí.

Sparta se kouká i dopředu „Věřím, že i po pro nás nepříznivý­ch výsledcích z poslední doby je šance, abychom tenhle cíl splnili, pořád velká,“řekl Rosický. „Pokud bychom skončili druzí a hráli o Ligu mistrů, tak pro mě jde všechno podle plánu: loni jsme získali po letech trofej a byli v Evropě, v týmu máme mladé kluky, kteří dorůstají, od nové sezony budeme mít nové zázemí a infrastruk­turu, je tady výborný trenér,“pokračoval.

„Je klíčové, aby Sparta hrála na podzim skupinu evropských pohárů, ať už bude jakákoli. Jedině v takových zápasech totiž hráči získávají zkušenosti a sebedůvěru,“přitakal Vrba.

Zdůraznil, že se s Rosickým shodují i na tom, jak tým pro příští sezonu posílit.

„Už víme, jaké hráče chceme, a budeme dělat všechno pro to, abychom dvě nebo tři nové tváře přivedli, ale určitě to není tak, že bych chtěl v týmu udělat průvan, že přijde třeba deset nových lidí,“ujistil Vrba.

„Sparta má už teď v kádru zajímavé fotbalisty, kteří mohou tvořit její budoucnost a za dva roky klub dostat tam, kde ho fanoušci chtějí vidět,“podotkl Vrba.

„I já věřím tomu, že se blíží doba, kdy bude Sparta dominovat, bude hrát o tituly, a ne jen se zpovzdálí dívat, jak někdo další oslavuje. Sparta má dobře nakročeno, i proto jsem se pro její nabídku rozhodl.“

 ?? FOTO ČTK ?? Záložník Plavšič v souboji s Bahem ze Slavie. Budou od léta spoluhráči?
FOTO ČTK Záložník Plavšič v souboji s Bahem ze Slavie. Budou od léta spoluhráči?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia