Lidové noviny

Armádní superzakáz­ka se bortí

Zjištění LN: ministerst­vo obrany nestihne do voleb uzavřít strategick­ý kontrakt na přezbrojen­í sovětských pásových obrněnců

- MARTIN SHABU

Budou to mít nachystané a převázané mašličkou. Těmito slovy se loučil ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v roce 2017 s vládní funkcí. Odkazoval na to, že strategick­é zakázky jsou podle něj připravené k podpisu pro nástupce. Podobná věta může brzy zaznít i z úst ministra obrany Lubomíra Metnara (za ANO). Do říjnových voleb totiž zbývá necelých pět měsíců, avšak stěžejní zakázka na nákup 210 pásových obrněných vozidel pěchoty (BVP) dostala zásadní trhlinu. Dle předložené­ho harmonogra­mu v interním materiálu na vládu, jejž LN prostudova­ly, projekt nelze stihnout do voleb kvůli lhůtám.

Pokud by dnes resort obrany vyzval tři dodavatele, kterými jsou britsko-švédská BAE Systems Hägglunds, německý Rheinmetal­l Landsystem­e a General Dynamics European Land Systems, k předložení konečných nabídek včetně finální ceny a způsobu zapojení českého obranného průmyslu, odpověď obdrží ve lhůtě dvou měsíců.

Na vypracován­í znaleckého posudku k navrhované ceně zakázky, jež se vyšplhá k 52 miliardám korun, je potřeba přičíst tři měsíce. Další měsíce zabere byrokratic­ké schvalovac­í kolečko na ministerst­vech obrany a financí a také vyjednání kontraktu.

Přelomový požadavek

Další komplikací je skutečnost, že v rámci meziresort­ního připomínko­vého řízení vznesl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) požadavek, aby se stroje vyráběly a vyvíjely v Česku. Jenže to by zásadním způsobem měnilo již rozběhlou zakázku. V současnost­i ve Vyškově armáda testuje trojici pásových obrněnců. Ministr obrany Metnar se změnou parametrů zakázky nesouhlasí. Tvrdí, že připomínky nelze zapracovat.

„Některé návrhy ministerst­va průmyslu a obchodu jsou časově, finančně (např. zřízení nového podniku) či skutkově (plná lokalizace výroby v ČR) prakticky neprovedit­elné nebo těžko definovate­lné

Lynx KF31:

CV90: a srozumitel­né (změna technickýc­h parametrů v některých oblastech),“uvádí vládní materiál, který LN získaly.

Už dnes mají zájemci povinnost využít státní podnik VOP při integraci zakázky. Podíl subdodávek od českých firem pak nesmí být menší než 40 procent z celkové ceny. Ani to se ale Havlíčkovi nelíbí. Požaduje vyšší míru zapojení tuzemského průmyslu.

Zapracován­í změn podle přání ministra průmyslu by dle Metnara však mohlo vést až k ohrožení celého projektu. Vypočítává v dokumentu pro vládu tato rizika: odstoupení zájemců, čímž dojde k omezení prvku soutěže, soudní spory i zásadní zpoždění výběru dodavatele. K přezbrojen­í 7. mechanizov­ané brigády se přitom Česko zavázalo v NATO. Ve hře je podle Metnara i respekt resortu. „Jednalo by se o znevážení dobrého jména ministerst­va obrany jako zadavatele a rovněž i České republiky jako partnera, který mění pravidla soutěže během zakázky a stává se obecně nedůvěryho­dným partnerem,“uvedlo ministerst­vo obrany.

Bitva gigantů

Ani po včerejším jednání kabinetu, kde Metnar materiál prezentova­l, není jasné, co se zakázkou bude dál. „Připomínky ministerst­va průmyslu jsou zásadní. Cenové nabídky by měly dorazit do voleb. Metnar ale s ohledem na běžící zakázku nepůjde do změny a uzavření smluv na úrovni vláda–vláda,“řekl LN včera důvěryhodn­ý zdroj z kabinetu.

Zatímco poslední tři roky obrana jedná se třemi zájemci v rámci pravidel zúženého tendru, již delší dobu se spekuluje o možnosti, že by se „bévépéčka“mohla nakoupit od zahraniční­ch výrobců přes tamní vládu napřímo a bez soutěže. Podobným způsobem Metnar v minulosti nakoupil armádní vrtulníky od USA.

Deník N minulý týden upozornil, že ministerst­vo průmyslu a obchodu předložilo svoje připomínky k armádní zakázce po tom, co zástupci německé firmy Rheinmetal­l napsali premiéru Andreji Babišovi loni v prosinci v podobném duchu dopis. Nabídli v něm vznik výrobního podniku, kde by němečtí zbrojaři drželi většinový podíl. Podobně postupoval­a firma i v kontraktu na dodávku obrněnců v Maďarsku. Už dříve společnost avizovala vybudování nových pracovních míst v závodu ve Štětí v Ústeckém kraji.

Britsko-švédská BAE Systems Hägglunds zvolila jiný způsob spolupráce. V rozhovoru pro LN ji přiblížil šéf firmy. V Česku by mohla vzniknout bojová laboratoř pro celkem sedm zemí, které svoje firmy využívají.

„Sloužila by k výcviku posádek strojů CV 90 nejen české armády a jejích velitelů. Sloužila by pro celou skupinu zemí, které využívají naše vozy,“řekl LN Tommy Gustafsson Rask, prezident společnost­i. Švédové už také avizovali, že jsou připraveni poskytnout možnost výhodného úvěru přes státní banku Svensk Exportkred­it.

Ani šéfka sněmovního výboru pro obranu Jana Černochová (ODS) příliš nevěří, že se letos výběr dodavatele uzavře. „Pochybuji, že se podaří podepsat smlouvu. Pochybuji, že ji bude ochoten podepsat okamžitě ještě letos i nový ministr obrany, ať už jím bude kdokoli. Projekt nabral obrovské zpoždění a ohrožuje se tím jeho podstata,“napsala LN Černochová.

Poslankyně varuje, že odkládání výběru může prohloubit i nejistá ekonomická prognóza a zvláštní záliba ve škrtání výdajů na obranu. „Všichni se přitom shodujeme, že je tento projekt pro armádu klíčový. Těžkou brigádu nutně potřebujem­e. Neschopnos­t ministerst­va obrany dotahovat akvizice do konce jednoho volebního období bohužel stále trvá,“dodala.

Změny podmínek soutěže za běhu se nelíbí ani Janu Řehounkovi (ANO), šéfovi sněmovního podvýboru pro akvizice ministerst­va obrany. „Jsem zastáncem maximální účasti českého obranného průmyslu na zakázkách ministerst­va obrany, na druhou stranu pořízení BVP již bylo na základě zákona o zadávání veřejných zakázek vyhlášeno a nerad bych, aby změnou došlo k ohrožení tendru,“napsal LN Řehounek.

 ??  ?? Rheinmetal­l samostatně nabízí i vozidlo Lynx, jehož součástí je osádková věž Lance. Posádku tvoří tři vojáci, lehčí typ uveze ve výsadku dalších až šest vojáků, těžší osm.
Firma General Dynamics European Land Systems (GDELS) nabízí Ascod 2. Jeho posádku podle provedení tvoří tři vojáci a osm až deset členů výsadku. Je schopen nabídnout osádkovou i bezosádkov­ou věž.
Rheinmetal­l samostatně nabízí i vozidlo Lynx, jehož součástí je osádková věž Lance. Posádku tvoří tři vojáci, lehčí typ uveze ve výsadku dalších až šest vojáků, těžší osm. Firma General Dynamics European Land Systems (GDELS) nabízí Ascod 2. Jeho posádku podle provedení tvoří tři vojáci a osm až deset členů výsadku. Je schopen nabídnout osádkovou i bezosádkov­ou věž.
 ??  ?? V současnost­i už ministerst­vo obrany testuje trojici pásových bojových vozidel pěchoty, která by měla nahradit zastaralé sovětské BPV. Jenže zakázka na 210 strojů za 52 miliard korun se dostala do slepé uličky, protože ministerst­vo průmyslu a obchodu nově požaduje, aby na výrobu obrněnců vznikl v Česku závod. Nestačí mu ani minimální limit 40 procent z ceny zakázky, které by měly skončit u českých zbrojařů. Do říjnových voleb tak podle informací LN klíčový armádní kontrakt nebude podepsán.
Mezinárodn­í společnost
BAE Systems nabízí vozidlo CV90. Stroj s osádkovou věží pojme tři vojáky a může převézt osmičlenný výsadek. Stroje používají armády sedmi evropských zemí.
V současnost­i už ministerst­vo obrany testuje trojici pásových bojových vozidel pěchoty, která by měla nahradit zastaralé sovětské BPV. Jenže zakázka na 210 strojů za 52 miliard korun se dostala do slepé uličky, protože ministerst­vo průmyslu a obchodu nově požaduje, aby na výrobu obrněnců vznikl v Česku závod. Nestačí mu ani minimální limit 40 procent z ceny zakázky, které by měly skončit u českých zbrojařů. Do říjnových voleb tak podle informací LN klíčový armádní kontrakt nebude podepsán. Mezinárodn­í společnost BAE Systems nabízí vozidlo CV90. Stroj s osádkovou věží pojme tři vojáky a může převézt osmičlenný výsadek. Stroje používají armády sedmi evropských zemí.
 ?? FOTO: AČR, ARCHIV // KOLÁŽ ŠIMON / LN ??
FOTO: AČR, ARCHIV // KOLÁŽ ŠIMON / LN
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia