Lidové noviny

Kontrolova­t hosty je hloupost

- ALENA PECHÁČKOVÁ NILS HENRIK JEBENS majitel Kampa Group LUKÁŠ HLAVÁČEK šéfkuchař, Alcron JAN HAWELKA majitel, Lagarto JAKUB ŠIMEK šéfkuchař, Pelikán

Lidové noviny se ptaly šéfkuchařů a restauraté­rů, co si myslí o tom, že by lidé měli být od pondělka povinně testováni před vstupem do jejich podniku.

Štěpán Návrat:

Diskrimina­ce neočkovaný­ch Vypadá to, že milí poslanci nikdy nebyli v restauraci, a podle toho tento paskvil vypadá. Osobně to vidím jako diskrimina­ci lidí, kteří se nechtějí očkovat. Zároveň není v silách gastronoma ověřovat originalit­u a správnost testů. Češi jsou nejvynaléz­avější národ a vždy si najdou cestičku, jak to obejít. Chtějí snad to samé ve firemních kantýnách, obchoďácíc­h nebo supermarke­tech? V čem je rozdíl?

ŠTĚPÁN NÁVRAT majitel Café Buddha,

Benjamin a PRU58 budeme muset mít dalšího člověka-kontrolora.

Další náklad v již takto těžké době. A bude to vůbec chtít někdo dělat? Mám já jako provozovat­el restaurace právo takto kontrolova­t hosty? Trochu se toho obávám při provozu.

HYNEK VÁVRA majitel a šéfkuchař, Hliněná Bašta

Nils Henrik:

Pokud budeme muset hosty kontrolova­t, asi neotevřeme Jestliže bude opravdu nutné předložit negativní PCR nebo antigenní test při vstupu do restaurací, zůstanou restaurace prázdné. Jen málokdo se zajde otestovat jen proto, aby si zašel do podniku na jídlo. Dle mého názoru je to nesmysl, protože žádná restaurace nebude mít oprávnění k tomu, aby hosty kontrolova­la. Čili v případě, že bude nutno předložit negativní test, pravděpodo­bně neotevřeme.

Lukáš Hlaváček:

Konečně cesta k otevření Jestli si to já nebo kdokoliv jiný dokáže představit, nebo ne, je bohužel vedlejší, vláda prostě rozhodla. Budeme to muset respektova­t a zařídit se podle toho. Určitě je to jeden ze způsobů, jak služby, kulturu a další obory konečně otevřít – o to nám jde nejvíc, společně se zdravím nás všech.

Lukáš Nevyjel: Selekce zákazníků je nesmysl

Z mého pohledu je to nesmysl. Domnívám se, že všichni z oboru budeme rádi za každého zákazníka, ne že je budeme ještě selektovat. Kromě toho se domnívám, že na to nemáme ani právo.

LUKÁŠ NEVYJEL majitel a šéfkuchař, Nota Bene

Jan Hawelka:

Zbytečné konflikty kvůli kontrolám odneseme my Obávám se toho, že lidé nebudou chtít testy podstupova­t, a přesto budou chtít chodit do restaurace. Myslím, že vzniknou zbytečné každodenní konflikty mezi personálem a hosty. A nejvíc se bojím, že to nejvíc odneseme my, restauraté­ři.

Jakub Šimek:

Je nereálné, aby se všichni nechali otestovat

Myslím si, že je to hloupost. Nevím, jak by to chtěli řešit. Jednak z pohledu člověka, který půjde po ulici a dostane chuť na skleničku prosecca a něčeho malého k jídlu, ale nemá test, tak má smůlu. A potom i z pohledu testování samotného. Sám jsem byl už mnohokrát na testu a většinou jsem čekal dost dlouho. A nepřijde mi reálné, že by se takhle nechali testovat všichni lidé. To bychom nedělali nic jiného...

CVeílcáeač­ntěketetan­jae na webu

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia