Lidové noviny

Rusové: Verze Čechů ohledně (neod)letu z MSJ je směšná

-

Už na Silvestra měli odletět čeští hokejoví junioři působící v evropských soutěžích z kanadského Calgary poté, co místní úřady zrušily rozehraný světový šampionát. Dle svazových představit­elů ale byli Češi vyvedeni z letadla spolu s dalšími výpravami. A jelikož si je příslušné orgány s ohledem na reprezenta­ční stejnokroj spletly s údajně přiopilými Rusy, kteří se chovali na palubě nevhodně, nebyli zpět do letadla již vpuštěni. „Nemohu mluvit za českou reprezenta­ci, ale očividně vše velmi rychle hodili na nás, my to samé ale neuděláme, protože z jejich strany šlo o hodně trapnou záležitost. A že si je s námi spletli kvůli podobnému oficiálním­u oblečení, je jednoduše směšné,“řekl pro Sport-Express kouč mladé sborné Sergej Zubov. Dle něj byli z letadla vyvedeni také Finové a Švédové, a pokud by byli čeští mladíci a realizační tým opravdu bez viny, mohli by se bez problémů vrátit. test na koronaviru­s. Vedení Paris Saint-Germain ohlásilo, že má před dnešním duelem Francouzsk­ého poháru v týmu celkem čtyři nakažené fotbalisty a jednoho člena realizační­ho týmu. Vedle Messiho museli do izolace bek Juan Bernat, rezervní brankář Sergio Rico a záložník Nathan Bitumazala. PSG by i tak mělo k zápasu na hřišti třetiligov­ého Vannes nastoupit.

Hokej

NHL: Columbus – Carolina 4:7 (za CAR NEČAS 0+1), Florida – Montreal 5:2, Boston – Buffalo 4:3pp, NY Islanders – Edmonton 3:2pp, Nashville – Chicago 6:1, Toronto – Ottawa 6:0 (za TOR O. KAŠE a KÄMPF oba 0+1), Minnesota – St. Louis 4:6, Seattle – Vancouver 2:5, Los Angeles – Philadelph­ia 6:3.

Basketbal

NBA: Brooklyn – LA Clippers 116:120, Detroit – San Antonio 117:116pp, Houston – Denver 111:124, Milwaukee – New Orleans 136:113 (za hosty SATORANSKÝ 5 bodů, 6 asistencí, 3 doskoky), Utah – Golden State 116:123, Washington – Chicago 119:120.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia