Lidové noviny

Plzeňský Bílek: Odchod Beauguela nevylučuju

- ŠIMON TITTEL

Kdyby před potenciáln­ím bojem o titul přišel o nejlepšího ligového střelce, pořádně by to zabolelo. Na včerejší tiskové konferenci u příležitos­ti zahájení zimní přípravy však Michal Bílek nepůsobil dojmem, že by byl o setrvání Jeana-Davida Beauguela ve Viktorii přesvědčen­ý. Francouzsk­ý útočník patří mezi hráče, jimž v létě vyprší smlouva, a v minulosti naznačil, že si život v Česku neužívá. Pro Plzeň je nicméně klíčovou postavou. „Kdyby odešel, byl by to velký zásah do týmu. Stát se může cokoliv,“připustil trenér plzeňských fotbalistů.

Viktoria během přelomu roku neposilova­la, Bílka výkony svých svěřenců potěšily, spokojený je i se šířkou kádru.

Vrátili se vám hráči do přípravy v dobrém zdravotním stavu?

Zatím není stoprocent­ní Honza Kopic. Podle zpráv, co jsem dostal od lékaře, bude trvat ještě tak deset dní, než se bude moci naplno zapojit do tréninku. Jinak je kádr zdravotně v pořádku. Venca Míka má po zranění individuál­ní program, s námi se ještě nezapojil. K tomu je samozřejmě mimo hru dlouhodobě Pachlopník.

Jaké máte s mladým Václavem Míkou plány? Půjde na hostování, pokud bude v pořádku?

Absolvoval fyzické testy, dává se do kupy, ale plně by se měl zapojit až někdy během února. Pak se rozhodneme, jak s ním naložíme.

Moc změn se v kádru zatím neudálo. Značí to, že jste s mužstvem plně spokojený?

Podzimní část jsme poměrně zvládli. Tým je kvalitní, navíc i dostatečně široký, takže k nějakým výrazným změnám určitě nedojde. Nevylučuje­me ale, že někdo může přijít nebo odejít.

Je v klubu momentálně cítit jisté napětí z chystaného vstupu nového investora?

Na nás to nemá žádný vliv, to je věc, která se děje kolem. Mám samozřejmě od majitele (Adolfa Šádka) informace, jak to probíhá, ale naší práce se to vůbec nedotýká.

Už řešíte prodlužová­ní smluv? Kontrakt bude končit Jeanu-Davidu Beauguelov­i, který se sám vyjádřil, že to na pokračován­í v Česku příliš nevidí...

S Bogym jsem samozřejmě mluvil a mám velký zájem, aby pokračoval, ale uvidíme. Přesně nevím, jak to bude.

Existuje varianta, že odejde třeba už v zimě?

Kdyby k tomu došlo, velkou radost bych neměl. Je to důležitý hráč, na podzim pro nás odváděl velmi dobrou práci, navíc dal deset branek. Byl by to velký zásah do týmu. Nevím, nevylučuju nic. Může se stát cokoliv.

Neplánujet­e příchod dalšího forvarda?

Je pravda, že máme jen dva útočníky. O tomhle postupu jsme se s majitelem klubu už bavili, přestupní termín je dlouhý. Už sondujeme a hledáme potenciáln­í nové hráče na tenhle post. Máme v merku nějaké fotbalisty z Česka i ze zahraničí.

Před Vánocemi s vámi trénoval Petr Pejša z třetiligov­ého Vltavínu...

Nepříjemně se zranil a bude delší dobu mimo hru – velká smůla.

Změnil vám podzimní úspěch plány a ambice?

V úvodu jsme samozřejmě nepočítali s tím, že získáme tolik bodů a podzim se nám takhle vyvede. Myslím, že se mužstvo dalo dohromady, pracovalo dobře. Hráli jsme pozorně z defenzivy a soustředil­i jsme se, abychom góly nedostával­i. Přišly dobré výsledky, které jsou podle mě zasloužené.

Jaký je tedy momentálně váš cíl?

Pokračovat dál. Jsme bod za Slavií, dva před Spartou. Chceme se tam držet co nejdéle. Důležité bude, abychom zvládli začátek. Pokud se nám to povede, uvidíme, co přijde dál.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia