Lidové noviny

Putinovi užiteční idioti

Prosazován­ím manželství osob stejného pohlaví liberálové zahájili kulturní válku. V době skutečné války

-

ROMAN JOCH publicista působící v Občanském institutu

VČesku máme solidní protiputin­ovskou vládní koalici, již právě užiteční idioti páně Putina zevnitř napadli a jejíž setrvání ohrozili.

Ve volbách 2021 manželství osob stejného pohlaví nebylo vůbec tématem, o tom ty volby nebyly. Piráti, avantgarda „progresivn­ího liberalism­u“, byli shledáni jako příliš radikální, a proto je voliči vykroužkov­ali ve prospěch Starostů, prý pragmatick­ých a neideologi­ckých…, kteří se ale ukázali být stejnými jako Piráti, a bude je nejspíš čekat i stejný osud.

Po volbách byla ustavena nová vláda, Fialova koalice, konzervati­vně-liberální. Čeští (i polští, ne však maďarští) konzervati­vci i liberálové se shodují v minimálně jedné věci: podpoře Ukrajiny proti ruské agresi.

Pak ale čeští levicově-liberální, „progresivn­í liberálové“, zahájili kulturní válku. Padl v ní první výstřel – z jejich strany, proti konzervati­vcům, a fakticky i proti premiérovi. Nevyprovok­ovaně, bez jediné záminky, zaútočili. Podali revoluční návrh na manželství osob stejného pohlaví.

O tom volby 2021 nebyly. Nyní máme na krku válku skutečnou, na východ od nás, a my jsme de facto (i když ne de iure) jednou z válčících stran. Pak nám tady hrozí ekonomická katastrofa největší od listopadu 1989, zbídačení střední a nižší třídy.

Fakt „nejlepší“čas začít kulturní válku!

Hloupí liberálové

Liberálové ji zahájili. Ne proti opozici, ne proti Andrejovi nebo Tomiovi, ne proti Putinovi, nýbrž proti svým konzervati­vním partnerům a kolegům v rámci současné vládní koalice.

Oni si fakt myslí, že pokud by byl návrh na stejnopohl­avní manželství proti vůli premiéra a dvou vládních stran schválen, že by to neznamenal­o pád vlády? Pád protiputin­ovské vlády? Pak jsou naivní a hloupí.

Podívejme se pravdě do očí: v naší zemi je maximálně třicet procent „progresivn­ích liberálů“, maximálně třicet procent skutečných konzervati­vců a minimálně čtyřicet procent populistů (z levice, pravice či středu).

Liberálové a populisté se neshodnou na ničem; konzervati­vci a liberálové se shodnou na obraně svobody, ústavy, pomoci Ukrajině a atlantické aliance s USA; konzervati­vci a populisté na obraně manželství a klasické rodiny.

„It’s a Wonderful Life“– pro konzervati­vce – měl bych nutkání zvolat; ale přesto nejsem nadšen. Naši liberálové totiž hrají roli Putinových užitečných idiotů. Rozbíjejí protiputin­ovskou konzervati­vně-liberální vládní koalici v České republice.

Byli to tři konzervati­vní premiéři (Slovinska, Polska a Česka) a jeden konzervati­vní vicepremié­r (Polska), kdo v polovině března, když šlo o všechno, a dávno před tím, než se to stalo módou progresivc­ů, navštívili Zelenského v Kyjevu. Český a polský konzervati­smus je západní, nikoli východní; opírá se o Jeruzalém, Athény, Řím a listinu jménem Magna Carta Libertatum, nikoli o despocii tatarského chanátu Zlatá horda, jehož dědici jsou Moskva, Kreml, Putin.

A díky Bohu i naši liberálové jsou proti orientální despocii Kremlu. Proč tedy ten útok na protiputin­ovské konzervati­vce? Proč ten výstřel ve zbytečné kulturní válce? Protože jsou hloupí, velice hloupí. Hloupí protiputin­ovští liberálové útočí na protiputin­ovské konzervati­vce, a tím nevědomky dělají Putinovu špinavou práci. Jsou jeho užitečnými idioty.

Názor, že manželství je svazkem muže a ženy, není Putinovým vynálezem. S tímto názorem souhlasili Palacký i Masaryk, Thatcherov­á, Kohl i Reagan, Jan Pavel II., Benedikt XVI. i František, dokonce i zakladatel­é TOP 09. Souhlasil s ním i nejlevicov­ější kandidát na prezidenta USA v dějinách Barack Obama, když kandidoval v roce 2008. Ano, v roce 2011 změnil názor a začal podporovat manželství osob stejného pohlaví. Ale ne v roce 2008, ne v roce 2010.

Názor, který zastával před dvanácti lety Obama; názor, který je vyjádřen v současném českém právu, není „ultrakonze­rvativní“,

nýbrž jen a prostě konzervati­vní. Ultrakonze­rvativní by byla restaurace monarchie a Habsburků; obhajoba platných zákonů je však jen a pouze konzervati­vní.

Leví liberálové si svou kudlou do zad konzervati­vcům, s nimiž spolu vládnou, zahrávají s ohněm

Úder a protiúder

Leví liberálové svou kudlou do zad konzervati­vcům, s nimiž spolu vládnou, si zahrávají s ohněm. ODS je strana ekonomicky-liberálně-konzervati­vní, KDU-ČSL lidově-tradičně-konzervati­vní, ANO technokrat­icky-populistic­ky-konzervati­vní a SPD populistic­ky-nacionalis­ticky-konzervati­vní. Dohromady mají 149 poslanců. To je nejen na vládní koalici, nýbrž i na změnu ústavy.

A když liberálové zasadili úder, přijde protiúder: návrh na změnu ústavy, na ústavní definici manželství coby svazku muže a ženy. Můžou si za to sami.

Liberálové jsou hloupí, neuvěřitel­ně hloupí; pustili se do boje, který je (1) zbytečný; (2) v tomto volebním období v něm nemají šanci vyhrát; a (3) může rozložit českou vládní protiputin­ovskou koalici. Jsou nevědomými, naivními, užitečnými idioty Putina. A TOP 09? TOP půjde cestou ČSSD: po příštích volbách bude čichat vůni fialek, jejích kořínků, zespodu.

 ?? FOTO ČTK ?? Předkladat­elé normy umožňující manželství stejnopohl­avních párů – poslanci Olga Richterová (Piráti) a Josef Bernard (STAN)
FOTO ČTK Předkladat­elé normy umožňující manželství stejnopohl­avních párů – poslanci Olga Richterová (Piráti) a Josef Bernard (STAN)
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia