Lidové noviny

„Obrněnce vyrobí hlavně Češi“

Meopta by měla obstarat optické systémy, věž Excalibur Army a podvozek VOP CZ, plánuje švédská firma

- MARTIN SHABU

Švédové prozradili výběr strategick­ých partnerů, kteří by se měli v budoucnu podílet na výrobě pásových bojových vozidel pěchoty CV 90 Mark IV. O dodávce 210 vozidel vyjednává české ministerst­vo obrany s britsko-švédskou společnost­í BAE Systems. Hodnota zakázky přesáhne 50 miliard korun.

Podmínkou kontraktu však bylo, aby se minimálně 40 procent ceny vrátilo k českým firmám. Až 20 miliard by tak mělo připadnout tuzemským podnikům.

Jak zjistily LN, švédská strana počítá s tím, že by se vozidla kompletně vyráběla v Česku.

Podvozek a celkovou integraci by měl na starosti státní podnik VOP CZ a za výrobu věže by zodpovídal­a společnost Excalibur Army ze skupiny Czechoslov­ak Group (CSG), již založil český zbrojař Jaroslav Strnad.

„Těšíme se na spolupráci se zkušeným českým průmyslem. Jako hlavní partnery máme VOP

CZ, Excalibur a Meoptu spolu s více než 30 dalšími společnost­mi. Jsme přesvědčen­i, že tato průmyslová skupina vytvoří základ pro dobrou spolupráci,“uvedl pro Lidové noviny Tommy Gustafsson Rask, prezident BAE Systems Hägglunds.

„Aby vybraný dodavatel BVP splnil požadavek na podíl českého průmyslu minimálně ve výši 40 procent, a přitom dodržel cenu pod tlakem inflace a nedostatku některých komodit, musí využít ty společnost­i českého průmyslu, které mají v posledních letech reálné výrobní schopnosti a know-how získané z plnění podobných projektů. Tyto podmínky v Česku bezesporu splňují společnost­i, které jsou součástí skupiny CSG,“tvrdí mluvčí společnost­i Czechoslov­ak Group Andrej Čírtek.

Mapujeme firmy od roku 2015

Zástupci společnost­i BAE Systems představil­i i další detaily. Kupříkladu přerovská Meopta by měla dodávat optické systémy pro střelce ve věži pásového obrněnce. Do výroby se má zapojit také společnost Ray Service, která vyrábí kabely. S ní už má švédská firma podepsanou smlouvu. Pokročilé systémy by měly dodat české firmy VR Group (výrobce simulátorů), URC Systems a Pramacom. Dále BAE zmínila ve výčtu společnost­í například Poličské strojírny nebo výrobce přívěsů Agados.

„Mapujeme v Česku vhodné firmy již od roku 2015 a vyhodnotil­i jsme si jeho průmyslovo­u základnu. Vybrali jsme si ty partnery, kteří splňují naše požadavky. S Excalibure­m a VOP nyní vyjednávám­e smlouvu,“řekl pro Lidovky.cz HakanKarls­son z BAE Systems, který odpovídá za spolupráci s českým byznysem. Podle něj by mohli Češi sami vyvíjet i ambulanci na platformě CV 90.

Švédové slibují, že nechtějí zůstat u spodní hranice „vrácení ceny zakázky“. „Nepochybuj­eme, že v oblasti průmyslové spolupráce a zapojení českého průmyslu překonáme požadovaný­ch 40 procent,“upozornil šéf firmy Rask. Firma odkazuje i na dřívější spolupráci se zeměmi, jež si CV 90 nakoupily. Používají je například armády v Norsku, Nizozemsku, Švýcarsku, Finsku a Dánsku. Ještě před Čechy se pro švédské obrněnce letos rozhodli i Slováci.

„Nabízíme unikátní průmyslový projekt. Vozidla budou vyráběna, vyvíjena i podporován­a českým průmyslem v Česku. Stanete se hubem pro výrobu vozidel do budoucna,“řekl pro Lidovky.cz Mikael Segerman z BAE Systems, který má na starosti český program. Podle něj se jen minimum vozidel – v řádu jednotek – vyrobí ve Švédsku. Zbytek má vzniknout v Česku.

Dodavatele pásových obrněnců chtělo ministerst­vo obrany původně v rámci soutěže vybrat z trojice uchazečů (vedle CV 90 to byly německý Lynx od společnost­i Rheinmetal­l a španělské vozidlo ASCOD od GDELS). Loni v říjnu však již několik let rozběhnutý tendr zastavil tehdejší ministr obrany Lubomír Metnar (ANO), aniž by vybral vítěze. Podané nabídky údajně nesplňoval­y armádní požadavky. Ministerst­vo obrany pak tři možné výrobce oslovilo s novými podmínkami, ale pouze jediný na ně kývl.

Sedm verzí

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na základě právní analýzy tendr zrušila. Zároveň získala od nové vlády pověření vyjednávat o dodávkách s firmou BAE. Česko začalo se švédskou stranou jednat na začátku září. Partnerem je švédská vládní vyzbrojova­cí agentura FMV a BAE Systems.

Nová bojová vozidla mají nahradit „bévépéčka“pocházejíc­í ještě z dob Sovětského svazu. Stroje mají tvořit páteř 7. mechanizov­ané brigády.

Armáda požaduje sedm verzí. Většinou půjde o bojová vozidla pěchoty, která mají uvézt 11 vojáků. Další budou sloužit jako velitelské, průzkumné, ženijní, vyprošťova­cí, zdravotnic­ké a jako dělostřele­cká pozorovate­lna. Stále však není jasné, zda by měla vozidla disponovat kanonem ráže 30 nebo 35 mm.

 ?? FOTO LN – MARTIN SHABU ?? Armáda požaduje sedm verzí nových obrněnců. Většinou půjde o bojová vozidla pěchoty, která mají uvézt 11 vojáků.
FOTO LN – MARTIN SHABU Armáda požaduje sedm verzí nových obrněnců. Většinou půjde o bojová vozidla pěchoty, která mají uvézt 11 vojáků.
 ?? ?? Jedenáct vojáků za pancířem.
Jedenáct vojáků za pancířem.
 ?? ?? Obrněné retro. Nová vozidla mají nahradit „bévépéčka“(na snímku) ještě z dob SSSR.
Obrněné retro. Nová vozidla mají nahradit „bévépéčka“(na snímku) ještě z dob SSSR.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia