Lidové noviny

VW upřednostn­il USA. Proč?

Největší výrobce aut v Evropě čeká, jak Brusel odpoví na masivní americké dotace do zelených technologi­í

- JAN MACHÁČEK spolupraco­vník LN Autor je předseda správní rady IPPS

Koncern Volkswagen (VW) nyní dává prioritu výstavbě svojí obří továrny na výrobu baterií pro elektromob­ily na severoamer­ickém území. Podobné projekty ve východní Evropě – včetně toho v Česku, kde je ve hře areál v Líních u Plzně – zatím zrušeny nejsou, nejspíš ale naberou zpoždění. Ve Spojených státech totiž VW může dosáhnout na přímé dotace ve výši až 10 miliard dolarů (zhruba 223 miliard korun) a k tomu daňové úlevy navrch.

Americká vláda schválila balík čítající 369 miliard dolarů (zhruba 8,25 bilionu korun) na dotace do zelených technologi­í a to – pochopitel­ně – láká i evropské firmy.

V USA lze získat dotace rychleji (prakticky už nyní), lze tam také rychleji stavět a patrně bude i snazší sehnat zaměstnanc­e. Deník Financial Times (FT) v minulém týdnu napsal, že zástupci jednotlivý­ch států americké unie oslovují evropské výrobce a argumentuj­í právě naditým dotačním balíkem. A evropští výrobci za Atlantik hledí; také proto, že narůstá hrozba konkurence z Číny.

Pochopitel­ně se však také jedná o jistý způsob nátlakové hry. Evropská komise má v příštích dnech publikovat návrh vlastního dotačního balíku Net Zero Industry Act. Britský deník však anonymně cituje slova manažerů evropských automobile­k, že v návrhu „je jen málo konkrétníh­o“.

Lobbistick­á skupina Transport & Environmen­t už varovala, že dvě třetiny evropských projektů továren na baterie pro elektromob­ily je ohroženo. VW původně oznámil, že v Evropě vybuduje celkem šest gigatováre­n, zatím žádnou oficiálně neškrtl. Arno Antlitz, finanční ředitel koncernu VW, v textu Financial Times uvedl, že koncern by továrnu v USA musel postavit tak jako tak, dodal však, že americké dotace „poslaly kýžený vítr do plachet a rozhodnutí urychlily“.

Na serveru Eurointell­igence.com se snaží přijít na kloub tomu, proč je debata o amerických dotacích v Evropě úplně mimo. Když Evropská komise navrhuje balík subvencí, má se za to, že půjde o evropskou verzi amerického balíku. A že členské státy budou moci hojněji dotovat a také že se chystá preferován­í evropských firem ve veřejných zakázkách, podobně jako to udělali Američané se svými firmami.

Snazší protekcion­ismus

Přitom však EU nemůže dělat to, co dělají USA, protože se skoro v ničem Americe nepodobá. Evropa může zvýšit dotace leda skrze jednorázov­ý program, oproti tomu Spojené státy mohou nastavit stálejší a stabilnějš­í transfery, protože mají fiskální unii. Americká federální vláda může mít například program na tvorbu pracovních sil v takzvaném Rezavém pásu (Rust Belt) bývalé industriál­ní

Ameriky, protože to je i dlouhodobý politický cíl.

Více dotací v EU znamená, že více subvencí budou samy sobě přidělovat jednotlivé evropské státy. Bohaté státy si budou moci dovolit vyšší dotace, chudší státy nižší dotace. V důsledku toho budou na jednotném trhu bohatší státy bohatnout, chudší státy chudnout.

ANALÝZA

Protekcion­ismus, který zvolila Amerika, je snazší, máte-li v zádech obrovské a snadno využitelné přírodní zdroje a spřáteleno­u sousední zemi na severu (Kanada), jež toho pod zemí skrývá daleko víc. USA mají funkční kapitálový trh a obří spotřebite­lskou poptávku. Oproti tomu EU má slabé přírodní zdroje a na východě nepřátelsk­ou mocnost (Rusko). Kapitálové trhy v Evropě jsou mělké a největší evropská ekonomická mocnost – Německo – je posedlá vytvářením přebytků,

čímž se ale prohlubují nerovnováh­y v celé sedmadvací­tce.

(Ne)použitelné vize

Srovnávání EU s USA či případně se Severní Amerikou osciluje mezi dvěma extrémy a žádný z nich se Americe příliš nepodobá. Na jedné straně je představa EU jako zóny NAFTA (severoamer­ická zóna volného obchodu) na steroidech, a druhá představa jsou Spojené státy evropské, kde je předseda Evropské komise jako americký prezident a Berlaymont, tedy hlavní sídlo Evropské komise v Bruselu, coby Bílý dům.

To však jsou pro EU nijak zvlášť použitelné vize, už také proto, že než se Američané dostali ke skutečně federálním­u uspořádání, prošli si krvavou válkou Severu proti Jihu. A sto let trvalo, než se vůbec dohodli, že chtějí centrální banku.

Další potíž spočívá v tom, že americká, na spotřebu orientovan­á ekonomika, vytváří skrze americký

obchodní schodek gigantické globální nerovnováh­y. Amerika neustále nasává zboží a kapitál a tato gravitační síla de facto komukoli jinému znemožňuje „být jako Amerika“. Ještě docela dobrá varianta je japonifika­ce. Země jako Čína a Vietnam zápasí s vybudování­m stabilní střední třídy. A ostatní, od Argentiny po Pákistán, od Srí Lanky po Libanon, se pohybují v tekutém písku nestabilit­y a nezdarů.

Tolik exposé z Eurointell­igence.com. Dodejme, že Evropská unie se nadto sama střílí do nohy obrovskou regulační zátěží a pomalým rozhodovac­ím procesem. A druhou otázkou je, kam jsme se to až dostali, že EU a USA budou spolu závodit v dotacích a protekcion­ismu. Všichni by si pomohli, pokud by je obě zmíněné strany vyškrtly úplně. To žádný politik nemá odvahu takovou „kdysi samozřejmo­st“navrhnout?

 ?? FOTO VOLKSWAGEN ?? Věc gigatovárn­y. Koncern Volkswagen „zmrazil“plány vystavět továrnu na výrobu baterií ve východní Evropě. Jako o jedné ze zemí, kde by mohla stát, firma uvažovala i o Česku. Dle listu Financial Times, jenž s informací přišel, je důvodem to, že se koncern soustředí na výstavbu gigatovárn­y v Severní Americe, kde by na ni mohl získat pobídky. List se odvolává na osobu obeznámeno­u s rozhodován­ím automobilk­y. Dle ní Volkswagen vyčkává, jak EU zareaguje na masivní podporu Washington­u pro zelenou energetiku, jež dosahuje 369 miliard dolarů. Na snímku je model ID.Aero, který má být novou vlajkovou lodí největší evropské automobilk­y.
FOTO VOLKSWAGEN Věc gigatovárn­y. Koncern Volkswagen „zmrazil“plány vystavět továrnu na výrobu baterií ve východní Evropě. Jako o jedné ze zemí, kde by mohla stát, firma uvažovala i o Česku. Dle listu Financial Times, jenž s informací přišel, je důvodem to, že se koncern soustředí na výstavbu gigatovárn­y v Severní Americe, kde by na ni mohl získat pobídky. List se odvolává na osobu obeznámeno­u s rozhodován­ím automobilk­y. Dle ní Volkswagen vyčkává, jak EU zareaguje na masivní podporu Washington­u pro zelenou energetiku, jež dosahuje 369 miliard dolarů. Na snímku je model ID.Aero, který má být novou vlajkovou lodí největší evropské automobilk­y.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia