Lidové noviny

Termíny pro podání přiznání 2022 a dalších přehledů

-

termín podání přiznání za rok 2022 a zaplacení daně

11. dubna: termín pro OSVČ pro podání přehledu o příjmech a výdajích na zdravotní pojišťovnu v případě, že nemá povinnost podat přiznání

2. května:

termín pro OSVČ pro podání přehledu o příjmech a výdajích na správu sociálního zabezpečen­í a zdravotní pojišťovnu v případě, že má povinnost podat přiznání do 3. dubna termín pro podání přiznání za rok 2022 a zaplacení daně v případě, že je daňové přiznání podáno výhradně elektronic­ky.

Na to navazují i termíny pro podání přehledů na správu sociálního zabezpečen­í a zdravotní pojišťovnu

1. června: termín pro OSVČ pro podání přehledu o příjmech a výdajích na správu sociálního zabezpečen­í a zdravotní pojišťovnu v případě, že může podat přiznání až do 2. května (informace o elektronic­kém podání přiznání se pouze uvede v přehledu za daný rok)

3. července:

termín pro podání daňového přiznání v případě, že daňové přiznání zpracovává a předkládá daňový poradce (v těchto případech není nutné na rozdíl od předchozíc­h let doručení plné moci na finanční úřad do 3. dubna, ale postačí, když je plná moc podána na finanční úřad spolu s přiznáním)

termín pro podání přehledu o příjmech a výdajích na správu sociálního zabezpečen­í v případě, kdy není povinnost podat daňové přiznání

termín pro OSVČ pro podání přehledu o příjmech a výdajích na správu sociálního zabezpečen­í a zdravotní pojišťovnu, pokud daňové přiznání zpracovává a předkládá daňový poradce (tato skutečnost se již nemusí dopředu oznamovat a následně dokládat, uvede se pouze v obou přehledech za daný rok)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia