Lidové noviny

Šaty až na prvním místě

-

Ještě před pár měsíci zmítaly zábavním průmyslem stávky scenáristů a herců za lepší ohodnocení. Nad 81. ročníkem Zlatých glóbů proto visel mrak očekávání, co asi hojně sledovaný večer přinese.

Hollywood se ovšem předvedl v tom nejnablýsk­anějším pozlátku, tvářil se, že ho žádné potíže již netrápí, a naservírov­al divákům červený koberec s princeznam­i, spoustu cukrové vaty v podobě nařasených rób i oslnivé muže v atraktivní­ch úborech.

Kdo se stal královnou večera? A může být smoking něco víc než nudný?

Pod plachetkou herečka

Že na předávání filmových cen jde o módu hned na prvním místě, bylo na začátku tohoto týdne jasné každému, kdo na rudém koberci Zlatých glóbů spatřil britskou herečku Rosamund Pikeovou. Nominovaná za roli ve snímku Saltburn totiž dorazila v černých krajkových šatech se síťovanými rukávy, které vytvořili mistři v ateliéru Dior již v roce 2019.

ČEKSTAJL

Na bývalou Bond girl byl ale dramatický pohled především kvůli výraznému doplňku v podobě černého závoje, jehož autorem je modista Philip Treacy. Síťku ve tvaru srdce si prý herečka nasadila na hlavu proto, že dva týdny před udílením cen měla nehodu na lyžích a ošklivě si odřela bradu. Zranění se ovšem rychle zahojilo, zbylé nedokonalo­sti zakryl make-up a čtyřiačtyř­icetiletá star byla ve vdovském převleku skvostná.

Jejím stylovým protipólem se na udílení glóbů stala kolegyně Hunter Schaferová, kterou módní dům Prada převlékl za éterickou vílu, medúzu či plastovou lahev – záleží jen na úhlu pohledu, ke kterému se podle diskutujíc­ích na sociálních sítích přikláníte. Když se ale do této róby opřely nainstalov­ané větráky, byl na hvězdu seriálu Euforie mezi vznášející­mi se licousy skutečně podmanivý pohled.

Nechám to tak

O zajímavou podívanou se na glóbech postaral též herec Cillian Murphy v sametovém smokingu z dílny Yves Saint Laurent. Svůj outfit na sledovaný galavečer pojal klasicky, přesto originálně. Nevsadil na barvy jako jeho kolega

Robert Downey jr., který dorazil ve fialovém kompletu od Diora, neblýskal se ani flitry jako herec Timothée Chalamet. Murphy naopak zvolil černobílý dobře padnoucí oblek, kterému nechyběly decentní detaily v podobě bílého kapesníčku.

Populární Ir si ze slavnostní­ho večera odnesl cenu pro nejlepšího herce za hlavní roli ve filmu Oppenheime­r, v němž ztvárnil otce atomové bomby. Když jej vyzvali k převzetí ceny, jeho manželka Yvonne ho celého zlíbala s rudou rtěnkou na rtech. Stopy líčidla chtěla z manželova obličeje rychle setřít, červené hudlany ale ještě více rozpatlala, a tak Murphy děkoval s rudým ruměncem na tváři.

„Nechám to tak,“mávl herec nad roztomilou nehodou rukou a ve své košili s neohrnutým límcem a bez motýlka působil vskutku rebelsky. Předvedl tak, že smoking může vypadat svěže, moderně a rozhodně ne nudně.

 ?? FOTO PROFIMEDIA ?? Na královnu Zlatých glóbů pasoval Rosamundu Pikeovou krajkový závoj. Herečka Hunter Schaferová si vykoledova­la označení éterická víla i plastová lahev. A Cillian Murphy předvedl, že smokingová klasika nemusí být nudná.
FOTO PROFIMEDIA Na královnu Zlatých glóbů pasoval Rosamundu Pikeovou krajkový závoj. Herečka Hunter Schaferová si vykoledova­la označení éterická víla i plastová lahev. A Cillian Murphy předvedl, že smokingová klasika nemusí být nudná.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia