Lidové noviny

Ledecká na prkně vítězí

-

Na snowboardu naposledy závodila loni v březnu, v aktuální sezoně se soustředil­a hlavně na lyže. Že by to byl ale pro Ester Ledeckou nějaký problém? Kdepak. Česká zimní obojživeln­ice v bulharském středisku Pamporovo v sobotu i v neděli ovládla paralelní slalom.

Slůvko ovládla naprosto sedí. Pokaždé zajela nejlepší čas v kvalifikac­i. A ve vyřazovací fázi závodů rovněž nenašla přemožitel­ku. První den vítězila s přehledem, v neděli zase zvládala těsné souboje – finále vyhrála o jednu jedinou setinu!

A nejen za své triumfy byla ráda. V sobotu skončila čtvrtá Zuzana Maděrová, čímž si vyrovnala své maximum mezi elitou. Dvě Češky v semifinále podniku Světového poháru? To tu ještě nebylo! „Mám hroznou radost i za ni,“povídala Ledecká. „Že byla čtvrtá, jsem teda zjistila až po závodě. Bohužel jsem takový mimoň, že furt koukám na sebe. Snažím se zajet nejlepší jízdu a nehledím doprava nebo doleva (smích).“

I Maděrová měla pro Ledeckou pochvalná slova. „Řekla bych, že mi Ester přinesla štěstí,“usmívala se dvacetilet­á naděje, která doufala v úspěch i v neděli, jenže tentokrát uvízla v osmifinále a skončila desátá.

Návrat Ledecké je obdivuhodn­ý. Čím si v posledních měsících prošla... V minulé sezoně bojovala se zlomeninou klíční kosti, podstoupil­a dvě operace a jediné dva závody absolvoval­a právě na snowboardu.

Ani průběh této zimy nebyl ideální, v mnohem větší konkurenci na lyžích se zatím v SP do elitní desítky nevmáčkla. V prosinci ji trápila viróza, brala antibiotik­a a místo soutěžení na prkně v Davosu na konci roku ležela jen v posteli.

Ale stejně zase vítězí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia