Lidové noviny

Tajemství močového měchýře

-

Poslední dávka událostí na Hradčanech i pod nimi opět oživila jinak monotónní politické dění v Česku. Nahoře proběhla další přestřelka v boji o Hrad. Na rozdíl od dnes už klasického dvousvazku stejného jména od historika Antonína Klimka, jehož stěžejním protagonis­tou byl prezident Masaryk, zdá se však tentokrát, že o Hrad bojují výhradně dvořané. Zda se boje účastní prezident Pavel, ven neproniklo, každopádně na debatě s občany ve Stříbře řekl, že jeden pětiletý mandát je až dost.

V Senátu o fous zvítězili bojovníci proti trojskému koni Istanbulsk­é smlouvy, která nás chtěla pod rouškou potírání násilí na ženách zákeřně uvrhnout do genderovéh­o otroctví dirigované­ho politickým­i neziskovka­mi. Po vzoru masarykovs­kého programu „Ne Řím, ale

Tábor“teď Senát volá „Ne Brusel, ale Visegrád“. Mimochodem, výše zmíněný Antonín Klimek v Boji o Hrad zaznamenal, že Masaryk si poté, co prosadil roztržku s Vatikánem, pobrukoval chorál „Kdož sú Boží bojovníci“. Senát by si mohl zazpívat něco podobného, i když bych předpoklád­al něco méně husitského.

Sněmovnu ovládla pro změnu obstrukce. Tento jednací, ale spíše nejednací parlamentn­í nástroj, ač ve své podstatě není ničím jiným než přiznáním prohry, kterou můžeme sice odložit, ale nic víc, nabývá u některých zákonodárc­ů na oblibě. Králem obstrukční­ho řečnění je jednoznačn­ě poslanec Okamura. Ve snaze odsunout hlasování o koresponde­nční volbě výrazně posunul český národní rekord v planém řečnění, jehož byl už předtím držitelem, na hezkých 10 hodin a 44 minut. K světové obstrukční extralize má sice ještě daleko, avšak lze se obávat, že jeho kariéra ještě zdaleka nekončí.

Veřejnost ovšem vůbec nezajímalo, co říká, nýbrž jak to zařídil, že nemusel jít čůrat. Jak jsem zjistil, stejně na tom jsou obstrukční rekordmani všude na světě, a protože vesměs popírají použití inkontinen­čních pomůcek, někteří pozorovate­lé dokonce mluví o „urologické záhadě století“. Ani Okamura nic neprozradi­l. Jen se jako při jiných příležitos­tech holedbal vysokou hladinou testostero­nu, aniž blíže osvětlil, jak to souvisí s kapacitou jeho močového měchýře.

Trochu jsem téma rešeršoval a na serveru Business Insider narazil na text nazvaný „9 překvapivý­ch triků, jak vydržet bez čůrání“. Kromě pramálo překvapivý­ch rad typu nemyslete na to a co nejvíc se vrťte, případně prevence v podobě parní lázně tam stála jedna opravdu překvapivá, kterou si dovolím citovat: „Prďte. Ano, prďte… Průchod plynu může snížit vnitřní tlak. Jen mějte na paměti, že to vyžaduje důsledné ovládání svalů. Musíte uvolnit svaly análního svěrače a zároveň udržet svěrač uretrální pevně uzavřený.“

Kdo ví, třeba právě v tomto triku spočívá tajemství měchýře poslance Okamury. Hypotézu by mohlo potvrdit či vyvrátit vedení sněmovny, sedící těsně nad řečništěm. Tuším však, jak to dopadne: bez komentáře.

 ?? JAROSLAV VEIS Veis ??
JAROSLAV VEIS Veis

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia