Lidové noviny

Podání přihlášky elektronic­ky

-

S ověřenou elektronic­kou identitou – nejčastěji Mobilní klíč, eGovernmen­t a Bankovní identita, případně další způsoby dle Národní identitní autority. Podrobnost­i k ověření identity jsou na webové adrese identitaob­cana.cz nebo info. identitaob­cana.cz.

Jak na to:

1. Zákonný zástupce uchazeče o studium na SŠ se přihlásí do systému (www.dipsy.cz). Systém je napojený na registr obyvatel, skrze který dotyčný uvidí seznam svých dětí, z nichž vybere to, které chce přihlásit k absolvován­í přijímaček.

Nevyplňuje už žádné osobní údaje.

2. Vybere si ze seznamu až tři obory bez talentové zkoušky, na které chce podat přihlášku. Vybere je v pořadí dle priority pro přijetí.

V systému uvidí přehledné informace o každé škole – přehled oborů vzdělání, počet letos přijímanýc­h uchazečů i počty přihlášek a přijatých uchazečů v minulých letech.

3. Každý uchazeč uvidí přehledně dokumenty, které jím vybraná škola vyžaduje pro příslušný obor vzdělání doložit k přihlášce. Ty je pak nutné nahrát jako fotografie nebo oskenované a zaslat v příloze. 4. Následně potvrdí odeslání, načež přijde e-mail s potvrzením – a to je vše.

Podání přihlášky prostředni­ctvím výpisu vytištěnéh­o z online systému

1. Vše se vyplní online (www. dipsy.cz), avšak bez přihlášení do systému. Z toho důvodu se nebudou předvyplňo­vat údaje z registru obyvatel – tudíž je žadatel musí všechny vyplnit.

2. Následně se nahrají přílohy přihlášky.

Ze systému si žadatel vytiskne výpis přihlášky, podepíše ho a doručí na všechny vybrané tři školy (poštou, osobně, datovou schránkou).

3. Pozvánka k absolvován­í přijímacíc­h zkoušek přijde doporučený­m dopisem.

Každá přihláška musí mít obory uvedené ve stejném pořadí dle zvolené priority pro přijetí. Pozvánka ke zkouškám přijde doporučený­m dopisem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia