Lidové noviny

„Vše si sedlo. Čeká nás zajímavá práce“

-

Nenapadlo by ho, jak si s ním fotbalový život pohraje. „Představte si, že jsem koupil dovolenou v Ománu, sliboval jsem to manželce už dva roky. A teď tam budu trénovat,“pousměje se Jiří Chytrý, asistent trenéra Šilhavého.

Povězte, jak je to tedy s tou dovolenou?

LN

Je to paradox. Manželka je teď v Ománu na čtrnáctide­nní dovolené. Beze mě, já tam byl naopak kvůli vyjednáván­í na konci minulého týdne. Jen jsme se doma prostřídal­i. Já přiletěl z Ománu, ona tam odletěla. A v neděli se tam s Jardou chystáme zpět. Někdy je sranda, co vám život přichystá.

LN To tedy. Vám přinesl tohle exotické angažmá. Co první dojmy?

Skvělé, jsme moc spokojení. Čeká nás něco úplně nového. Netušili jsme, že po našem konci u české reprezenta­ce přijde další angažmá tak brzy. Ale Omán splňoval všechna naše kritéria.

Ta byla jaká?

LN

Chtěli jsme pokračovat společně, také si vyzkoušet zahraničí a ideálně opět reprezenta­ci. Vše si sedlo, čeká nás zajímavá práce. Jak jsem sledoval Omán během mistrovstv­í Asie, jde o jiné pojetí fotbalu než v Evropě. Hráči jsou na tom technicky dobře, ale v intenzitě hry a taktických záležitost­ech je rozdíl.

LN Už v březnu vás čekají dva zápasy s Malajsií.

Moc času není, už se na soupeře připravuje­me. V úterý se tam opět rozjíždí liga, takže začneme navštěvova­t utkání, abychom si udělali obrázek o hráčích. Už se těšíme zpět do práce. Věřím, že v Ománu uspějeme a dvouletou smlouvu prodloužím­e. Tak, jak jsme to měli i v české reprezenta­ci.

LN Přece jen, není ve vás ještě pachuť po konci u českého týmu? Byl všelijaký...

Kdepak, děláme tuto práci dlouho, jsme profíci. Takové je trenérské řemeslo, nikdy nevíte, kolik času máte před sebou. Myslím, že jsme odvedli kus dobré práce, postoupili na Euro a odešli s hlavou nahoře. Teď už myslíme na Omán.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia