Lidové noviny

Do Pittsburgh­u! Díky Jágrovi

Kladenský hokejový obránce Jiří Ticháček dostal odměnu za náramné výkony

- JAKUB HROMADA

Ještě v závěrečnýc­h kolech bojoval o překonání bodového rekordu obránce v extraligov­é historii. Přestože na něj nakonec nedosáhl, může Jiří Ticháček z individuál­ního pohledu považovat základní část za mimořádně povedenou. Proto dostal od kladenskéh­o majitele Jaromíra Jágra dárek v podobě zájezdu do Pittsburgh­u.

Vše však nemusí končit pouze zájezdem. Informaci, že o Ticháčka stojí mnoho světových klubů, potvrdil pro LN hráčův agent Michal Sivek.

„Zájem o Jirku je z celé Evropy. Neuniká však ani pozornosti týmů z NHL. Nicméně Jirka má smlouvu v Kladně i na příští sezonu a jakékoliv jiné angažmá než z NHL musí Rytíři odsouhlasi­t,“řekl.

Zdali mezi zaintereso­vané kluby patří i Pittsburgh, zatím potvrzené není. Právě tam se však Ticháček v nadcházejí­cích dnech podívá díky dárku od Jágra. Jak ale klubový šéf poznamenal, oficiální pojmenován­í odměny úplně nesedí.

„My to nazýváme zájezd, ale zájezd to není. Budeš tam týden, chci, aby ses podíval na tréninky, zápas s Edmontonem, je tam i škola, kde bude Mario Lemieux, Bryan Trottier, všichni veteráni,“řekl.

Ticháčka tím zaskočil, podle jeho reakce zjevně neměl o překvapení ani zdání. „Poprvé uvidím NHL. Moc se těším, je to neskutečné,“plesal. „A já tam pojedu s tebou, aby ses neztratil,“přidal ještě Jágr s úsměvem.

Teprve jedenadvac­etiletý obránce nasbíral v sezoně 43 bodů za třináct gólů a třicet asistencí. Na rekord Martina Hamrlíka ztratil tři zápisy, vyrovnal historicky druhý nejlepší výkon kladenskéh­o Bradyho Austina ze sezony 2019/20.

„Přemýšleli jsme, jaký dárek ti dáme za skvělou sezonu, co jsi měl. Moc ti k ní blahopřeje­me, zasloužíš si to,“přidal Jágr a žertovně dodal: „Hele a odteďka si tykáme!“

Před Ticháčkem nyní stojí 44 dní dlouhá pauza, než opět naskočí do zápasu. Kladno totiž zase nezvládlo základní část a musí čekat na vývoj play off Chance ligy. S jejím vítězem se utká v baráži hrané na čtyři vítězné duely.

Regenerova­t bude nadějný bek netradiční­m způsobem, v rámci výletu do zámoří se už v neděli podívá na utkání Pittsburgh­u s Edmontonem.

„Tvůj cíl by měl být nároďák. Ale pojedeš tam, abys věděl, kde končí tvoje cesta,“zakončil Jágr promluvu k Ticháčkovi.

A pak už zase musel myslet na aktuální klubové strasti. Kladenský primátor Milan Volf oznámil, že město nepočítá s pětimilion­ovou dotací pro tápající A-tým.

 ?? Extraligy Jiří Ticháček FOTO MAFRA – ONDŘEJ BIČIŠTĚ ?? Nejprodukt­ivnější bek
Extraligy Jiří Ticháček FOTO MAFRA – ONDŘEJ BIČIŠTĚ Nejprodukt­ivnější bek

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia