Lidové noviny

Pastrňák opět v ráži: další třígólový večer

David

- JAKUB HROMADA

Dva měsíce čekal na stejně vydařený zápas.

srazil Ottawu třemi góly (6:2) a i díky němu Boston dál vévodí celé hokejové NHL. „Tenhle hattrick mě těší o to víc, že jsem ho dal díky dvěma trefám bekhendem a jednou ze vzduchu. To se mi nedaří každý den,“pochvalova­l si.

Pastrňák

Pastrňák otevřel skóre v deváté minutě, kdy v mezikruží šikovně přizvedl svižnou nabídku Matta Grzelcyka.

Za necelé tři minuty pak vystihl nepřesný pas Tima Stützleho a v samostatné­m úniku předvedl tradiční bekhendovo­u kličku praváků.

A ve třetí třetině druhý hattrick sezony završil. Opět se šikovně pohyboval na středu útočného pásma, kam se k němu šťastně odrazil kotouč, a podruhé jej bekhendem poslal za brankáře Joonase Korpisala.

„Když se vám daří, hokej je zábava,“prohlásil.

Fanoušci tradičně zavalili led čepicemi, jeden artefakt se však vyjímal. Pastrňák si vyzvedl hnědý kožich s medvědí hlavou.

„Zajímalo by mě, jak ho dostali na stadion, po zápase jsem jim za tenhle speciální dárek dal svoji hokejku,“sdělil český střelec.

Tři góly v jednom zápase vsítil už posedmnáct­é v kariéře, čímž se dostal mezi třicítku nejlepších v historii ligy.

Zároveň je v této statistice druhý mezi aktivními hráči, nestačí jen na Alexandera Ovečkina z Washington­u, který slavil hattrick hned třicetkrát.

Logicky si polepšil také v historický­ch klubových statistiká­ch. Svým 345. gólem se vyšvihl na sedmé místo a přeskočil současného prezidenta klubu Cama Neelyho.

Nejlepší český hokejista ještě stále hraje o vylepšení svého osobního maxima. Pouhý jediný zápis do statistik mu chybí k dosažení stobodové hranice (zatím 44+55), nad kterou se poprvé dostal v předešlé sezoně.

Tehdy se zastavil na čísle 113. Bostonu zbývá odehrát do konce základní části ještě dvanáct duelů, Pastrňák potřebuje k překonání sebe sama patnáct bodů.

Pokud podá ve zbytku sezony stejně kvalitní výkony jako v posledním utkání proti Ottawě, může se mu to podařit. Ale sám moc dobře ví, že nejvíce ho bude tým potřebovat až v zápasech play off.

Do něj může Boston vstoupit opět jako nejlepší tým ligy a získat Presidents’ Trophy jako před rokem. Bruins totiž vedou ligu s tříbodovým náskokem na Floridu, Rangers a Vancouver.

„Ale za tímhle pohárem nemíříme. Je nám jedno, kolikátí budeme. Naše výkony nejsou úplně ideální, soustředím­e se tak jen na další zápasy. Musíme být nachystaní, až půjde do tuhého,“má Pastrňák jasno.

 ?? FOTO ČTK ?? Hattrick. David Pastrňák slaví třetí gól v utkání s Ottawou, kterým útočník Bostonu završil druhý hattrick sezony a 17. v NHL.
FOTO ČTK Hattrick. David Pastrňák slaví třetí gól v utkání s Ottawou, kterým útočník Bostonu završil druhý hattrick sezony a 17. v NHL.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia