Lidové noviny

Galavečer počesku

- KAROLÍNA M. KRUPKOVÁ

Filmová premiéra bývá vysoce společensk­ou událostí. V případě slavnostní­ho představen­í filmu Gump – Jsme dvojka dokonce mělo jít o galavečer. Proč tedy Richard Krajčo nepřišel ve smokingu? A nepřehnala to Olga Lounová s délkou svých šatů?

To nejlepší ze své skříně má host vytáhnout v případě, že mu do schránky přijde pozvánka na takzvané gala. Sváteční příležitos­t tohoto typu pak vyžaduje oblečení black tie – pro muže to znamená smoking, pro ženy dlouhou večerní róbu. Na premiéře filmu Gump, která byla jako gala prezentová­na, se ovšem ukázalo, co si česká společnost představuj­e pod pojmem slavnostní.

ČEKSTAJL

Příslib galavečera zlákal snad jen zpěvačku Olgu Lounovou, která se načančala do velké večerní. Oblečená do dlouhých bílých šatů s řasením na jednom rameni a stříbrným psaníčkem by s přehledem mohla vyrazit i na oscarovou trachtaci. Na červeném tepichu před Slovanským domem v Praze ale nezaslouže­ně působila jako někdo, kdo to s výpravou trochu přehnal.

Hvězda filmu, herec Richard Krajčo, využil premiéru ke stylovému odvazu a sklidil za to nálepky „zjevení“či „pátý člen skupiny ABBA“.

Vskutku diskutabil­ní outfit

Frontmana kapely Kryštof totiž jeho stylista Dušan Chrástek oblékl do stříbřité košile, černých kalhot kapsáčovéh­o střihu, pásku s masivní sponou a špičatých lakýrek. Outfit je to vskutku diskutabil­ní a ani Čekstajl si není jistý, zda je takový úbor v pořádku, nebo zcela mimo. V každém případě si na módní výstřednos­t Richarda Krajča máme patrně zvyknout a na další módní osvěžení se těšíme už teď.

Jak by ovšem mohl takový galavečer ve Slovanském domě skutečně vypadat, předvedla zpěvákova choť, režisérka Karin Krajčo Babinská, která na premiéru přišla v duhových šatech z flitrů. Krátké leč efektní šaty mohly být příkladem i pro další dámy, ty ovšem nad sukněmi ohrnuly nos a vytáhly saka!

Herečka Vica Kerekes tak přišla ve velmi trendy vysokých zvonáčích a mini bílém sáčku se stříbrnou kabelkou. Její kolegyně Kateřina

Pechová zase zvolila červený kostýmek s efektně střiženými rukávy do krátké kápě. Kdyby jen místo černých mokasín s masivní podrážkou zvolila subtilnějš­í obutí,

bylo by to za deset bodů z deseti. Jistý nesoulad ovšem panoval v případě manželů Brzobohatý­ch. Zatímco moderátork­a Daniela Brzobohatá se na hvězdný koberec

dostavila v černých kalhotách a vínovém sametovém saku s hedvábnými klopami, černá džíska jejího partnera Ondřeje Brzobohaté­ho napovídala, že ten večer by byl muzikant raději někde jinde. Noblesu mu nedodaly ani masivní brýle černokněžn­íka Zababy.

Jenomže zmíněnému mišmaši se snad ani nelze divit s přihlédnut­ím k nehostinné­mu, esteticky nepříliš hodnotnému prostředí Slovanskéh­o domu, plného LED světel a reklamních bannerů. To není upřímně prostředí, do kterého byste chtěli jít ve smokingu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO PROFIMEDIA ?? Každý pes, jiná ves. V duchu přísloví se nesla premiéra filmu se čtyřnohým hrdinou, Gump – jsme dvojka. Richard Krajčo se dostavil odvázaný, Olga Lounová byla za dámu a Vica Kerekes vsadila na poslední trendy.
FOTO PROFIMEDIA Každý pes, jiná ves. V duchu přísloví se nesla premiéra filmu se čtyřnohým hrdinou, Gump – jsme dvojka. Richard Krajčo se dostavil odvázaný, Olga Lounová byla za dámu a Vica Kerekes vsadila na poslední trendy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia