Lidové noviny

Kdy se vyplatí přemýšlet o havarijním pojištění?

Motoristé si mohou u České podnikatel­ské pojišťovny (ČPP) vybrat až z 16 různých doplňkovýc­h připojiště­ní pro své povinné ručení, mezi nejčastěji využívané patří například připojiště­ní skel. V některých případech se však vyplatí přemýšlet spíše o havarijn

- Www.cpp.cz

Povinné ručení, které je ze zákona povinné, kryje případy, kdy motoristé způsobí za volantem újmu nebo škodu jinému a odpovídají za ni. Základní povinné ručení lze kombinovat se speciálním­i připojiště­ními, které vyřeší situace, jako je srážka se zvěří nebo drobná škoda na parkovišti. Naopak havarijní pojištění vám nabízí mnohem širší ochranu. Povinné ručení je jako základní výbava, ale havarijní pojištění je jako airbag pro váš automobil.

„Riziko, že vám auto někdo poškodí na parkovišti, ujede a zdánlivě drobná poškození mohou být opravována za desítky tisíc, je bohužel kvůli zvyšujícím se náhradám za opravy stále vyšší,” upozorňuje Miloš Velíšek, supervizor pojištění vozidel z ČPP. To platí samozřejmě také o vlastních škodách, nemluvě o odcizení vozidla.

Pokud o havarijku uvažujete, je nutné si nejprve položit několik zásadních otázek, které souvisí s výší rodinného rozpočtu, cenou vozidla, četností jeho používání nebo i způsobem parkování.

Dobrou zprávou je, že pokud uvažujete o upgradu na havarijní pojištění, ČPP umožňuje přenesení bonusu z povinného ručení. O havarijním pojištění by měli zapřemýšle­t také ti, kteří si na silnici příliš nevěří, jelikož u horších řidičů je vyšší pravděpodo­bnost, že auto, například při nehodě, poškodí.

„Havarijní pojištění, které si v největší míře sjednávají majitelé nových vozidel, je zkrátka ideální ochrana vozidla, protože kryje škodu na vašem vozidle bez ohledu na to, kdo je viníkem. Ať už by vás potkala havárie, živelná pohroma nebo si na vaše auto udělal zálusk vandal, pojišťovna vám bude krýt záda. Standardem jsou samozřejmě i kvalitní asistenční služby,” říká Miloš Velíšek.

Více informací naleznete na

 ?? ??
 ?? Miloš Velíšek, ČPP ??
Miloš Velíšek, ČPP

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia