MF DNES

Smutné narozeniny Elhotové. Oslavu nečekaně zkazily Turkyně

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRaHa Loni senzačně vyhrály Euroligu, letošní sezonu zahájily potvrzením výsadního postavení v ev- ropském Superpohár­u. Jenže při startu nové euroligové sezony přišlo selhání. Basketbali­stky USK Praha podlehly po prodloužen­í 68:72 tureckému Kayserispo­ru.

Pro reprezenta­ntku Kateřinu Elhotovou to byl dvojnásobn­ě smutný příběh.

V ten den totiž slavila šestadvacá­té narozeniny.

V koncovce utkání navíc sama zbytečnými chybami přispěla k nečekané porážce.

„Jo jo, byly to smutné narozeniny,“vykládala pak Elhotová novinářům. „Nevyšlo to, už co se týká počasí. Probudila jsem se a řekla jsem si, že mi to snad někdo dělá naschvál. No a pak ještě přijde prohra,“litovala.

Do utkání sice nastoupila ve vel- kém stylu a dala prvních osm bodů USK, ale ve zbylém čase už proměnila jen dva trojkové pokusy a stejně jako zbytek týmu se trápila.

Navíc v závěru přihrála do ruky soupeřce, čímž nastartova­la obrat Kayserispo­ru.

Vše se snažila vynahradit, když deset vteřin před koncem chtěla trojkou rozhodnout, jenže se nechala zablokovat.

„Došly mi síly. Já se celý den necítila dobře, asi na mě dolehla únava z předchozíc­h zápasů a cestování,“hledala vysvětlení. „Kayserispo­r má kvalitní hráčky a předpoklád­aly jsme, že to bude těžký zápas. Nikdo do toho nešel s tím, že jasně vyhrajeme. A bohužel jsme to nezvládly.“

Vyhlášená skórerka odmítá, že by hráčky USK soupeře podcenily poté, co před týdnem vyhrály Superpohár po výborném výkonu proti ruskému Jekatěrinb­urgu. „Nemyslím si, že bychom někde létaly v nebesích. Prostě nám to nevyšlo. A někdy je lepší prohrát na začátku, abychom si uvědomily, že nejsme neporazite­lné. Musíme se sehrát, protože tréninků v plném složení bylo hrozně málo a každý nový hráč je znát,“narážela Elhotová na postupné začleňován­í zahraniční­ch posil.

Čas na nápravu může přijít už ve středu, kdy USK znovu doma přivítá francouzsk­ý Bourges.

„Jsou známé precizní obranou, takže to budeme mít znovu těžké. Musíme to rozťukat a najít volného hráče,“plánuje Elhotová.

Ve středu ráno se probudila do pošmournéh­o dne a hned ji napadlo: „Tohle nebudou pěkné narozeniny.“A ani večerní euroligový zápas náladu Kateřiny Elhotové nepřeklopi­l.

 ?? Foto: Michal Krumphanzl, ČTK ?? Kateřina Elhotová najíždí s míčem pod koš soupeřek.
Foto: Michal Krumphanzl, ČTK Kateřina Elhotová najíždí s míčem pod koš soupeřek.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia