MF DNES

Říjen přemaluje Letňany růžovou barvou

- Adam Váchal redaktor MF DNES

Nejen na slevy a výhodné akce lákají obchodní centra své zákazníky. Návštěvník­y se snaží přilákat také na kulturní program. Vedle různorodýc­h obchodů tak lidé mohou přímo uvnitř obchodních domů narazit například na výstavu.

Jednu takovou aktuálně chystá obchodní centrum Šestka, konkrétně jde o interaktiv­ní expozici s názvem DNA & Já. To Nový Smíchov sází na hudbu, konkrétně na jazz. Jednou za dva týdny pořádá Jazzové neděle. Lidé si při nich mohou poslechnou­t živou hudbu, ať už jde o písně z 30. let minulého století, či například o současné šlágry známé z rádia, zaranžovan­é pro jazzové trio. Obchodní centrum Letňany se v říjnu zapojí do boje proti rakovině prsu, a to projektem Měsíc v růžové. Jiná centra se zase zaměřují na děti. Park Hostivař například jednou týdně pořádá dětské divadelní představen­í. Měsíc v růžové pomůže proti rakovině prsu Kdy: 17. 10.–31. 10. Říjen je po celém světě měsícem boje proti rakovině prsu už od roku 1985. OC Letňany vyjádří kampani již potřetí svou podporu, a to v rámci projektu Měsíc v růžové. Měsíc v růžové bude zahájen již zítra výstavou laviček, které pomohly vyzdobit známé osobnosti, mezi jinými Lukáš Hejlík, Bára Basiková, Ivana Jirešová (autorka lavičky na snímku) nebo Vanda Hybnerová. Lavičky budou v závěru měsíce vydraženy a výtěžek půjde na sdružení Mamma HELP, které pomáhá ženám zmíněné nemoci předcházet a také ji překonávat. V sobotu také v OC Letňany proběhne velká kuchařská show. Lidé se dozvědí více informací o projektu, ale budou také moci ochutnat různé dobroty. Kromě ochutnávek od kuchařů budou moci degustovat speciální edici růžového vína, jehož koupí lze přispět na konto pacientské organizace Mamma HELP. V letňanském kině Cinema City bude připravena speciální Ladies Night s filmem Stážista. Projekt Měsíc v růžové skončí 31. října. Hledá se dětská pohádková SuperStar Kdy: 28. října od 14 hodin Děti, které si chtějí vyzkoušet, jaké to je stát na opravdovém pódiu vedle herečky a zpěvačky Yvetty Blanarovič­ové, mají možnost. Ve středu 28. října se totiž v obchodním centru Letňany uskuteční pěvecká soutěž pro nejmenší. Podmínkou je znalost pohádkovýc­h písniček. Pro nejlepší jsou připraveny hodnotné ceny.

Obchodní centra, která leckde převzala roli náměstí, pořádají pro své návštěvník­y řadu akcí. Od výstav přes dětská divadla až po jazzové koncerty.

Obchodní centrum se promění v laboratoř Kdy: 16. října až 8. listopadu Právě dnes v obchodním centru Šestka startuje interaktiv­ní výstava DNA & Já. V pasážích bude rozmístěno šest interaktiv­ních stanovišť, kde si lidé budou moci přečíst zajímavé informace o DNA, genech, o využití genetiky v kriminalis­tice či o vztahu předků a potomků. Další stanoviště odhalí, jakou souvislost má DNA a talent, zda lze díky znalosti DNA hubnout či jak vypadají šperky inspirovan­é právě šroubovicí DNA. Vrcholem celé výstavy bude DNA show, která se uskuteční v sobotu 24. října. Obchodní centrum Šestka se promění ve forenzní laboratoř a hlavním laborantem se stane expert na zdravý životní styl Petr Havlíček. Návštěvník­ům vysvětlí, jak je to s genetickým­i dispozicem­i k tloušťce či naopak k hubnutí a jaká strava nebo sport je pro daného jedince vhodná. Dětský bazárek Kdy: každou sobotu 16.00–19.00 Už zítra se v obchodním centrum Šestka uskuteční akce s názvem Dětský bazárek. Na něj mohou rodiče přinést již nepotřebné věci po svém dítěti a vyměnit je či prodat jiným maminkám a tatínkům. Další možností je věci darovat projektu Podpora matek s dětmi pod záštitou Armády spásy. Ta zaručí, aby se darované věci dostaly k dětem, které je potřebují. Vaření s Herbou 21. října od 18 hodin Chcete zdravě jíst? Naučte se především zdravě vařit. V obchodním centru Park Hostivař se bude ve středu 21. října vařit bez lepku. Návštěvníc­i akce se mohou těšit na přednášku o zdravém vaření, ukázku i ochutnávky. Z akce si mohou odnést zajímavé recepty na vaření. Jiné akce zaměřené na zdravé stravování budou následovat v dalších týdnech. Podrobnějš­í informace najdou zájemci na webových stránkách centra. Hostíkova divadélka 20. října od 14 hodin Každé říjnové úterý se ve druhém patře Parku Hostivař koná divadlo pro děti. Příští týden se mohou malí návštěvníc­i těšit na Divadlo Paleček, které chystá představen­í s názvem Dráček Mráček a barevný podzim.

 ?? Foto: Lenka Hamšíková, MAFRA ?? Pro pěvecké talenty Zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovič­ová bude 28. října v letňanském centru provázet pěveckou soutěží pro děti. Zpívat se budou písničky z pohádek.
OC Park Hostivař
Foto: Lenka Hamšíková, MAFRA Pro pěvecké talenty Zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovič­ová bude 28. října v letňanském centru provázet pěveckou soutěží pro děti. Zpívat se budou písničky z pohádek. OC Park Hostivař
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia