MF DNES

Gryf sbírá medaile a chystá se i na MS

-

LIBEREC Ve velkém stylu zahájil závodní sezónu liberecký oddíl karate Gryf. Ze tří mezinárodn­ích turnajů během dvou víkendů přivezl 11 medailí a také ocenění pro nejlepšího závodníka.

Účast v prestižníc­h soutěžích je součástí přípravy oddílu na prosincové mistrovstv­í republiky a také na světový šampionát, kam je nominován Matěj Říha.

Hned na prvním mezinárodn­ím turnaji po letní pauze, který se usku- tečnil v Budapešti, získal oddíl dvě bronzové medaile: Matěj Říha ji vybojoval v kategorii kata junioři a Lukáš Cyprián v kategorii kumite starší žáci +55 kg.

První říjnový víkend pak patřil turnaji v irském Carlow a prestižní Euro Grand Prix v Plzni. Z Irska Liberečtí přivezli dvě zlaté (František a Václav Chudoba), čtyři stříbrné (Tomáš Dittrich, Jakub Kočí, Matěj Štěpán, Ondřej Blín) a dvě bronzové medaile (Filip Dittrich, Vojtěch Boura). František Chudoba získal navíc trofej pro nejlepšího závodníka turnaje. „Tři naši borci byli také vybráni do týmu celého světa, který se utkal s týmem Carlow – a výsledkem bylo první místo,“chválí své svěřence trenérka Tereza Matějková. V Plzni zase potvrdil svou formu katař Matěj Říha, který získal třetí místo.

„Celá oddílová příprava směřuje na prosincové Mistrovstv­í České republiky, tedy kromě Matěje Říhy, který se připravuje na Mistrovstv­í světa,“vysvětluje Tereza Matějková. „Proto se během podzimní sezony účastníme co nejvíce soutěží, aby naši závodníci získali hodně zkušeností a také potřebnou sebedůvěru. Nyní nás v rámci přípravy čeká ještě několik mezinárodn­ích i českých turnajů a také oddílové soustředěn­í.“

Mistrovstv­í světa se uskuteční 12.–15. listopadu v indonéské Jakartě, mistrovstv­í ČR ve dnech 5.–6. prosince v Ostravě. (gl, hav)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia