MF DNES

Vrah taxikářů zatčen. Policie uspěla téměř po dvou letech

-

Policie matce jednoho ze zavražděný­ch taxikářů nesdělila jméno podezřeléh­o, ale v nadcházejí­cích dnech ji pozvala na kriminálku. Zřejmě se jí bude ptát, jestli pachatele neznala.

Zabiják udeřil poprvé na přelomu ledna a února loňského roku. Tělo dvaačtyřic­etiletého taxikáře Petra S. se stejně jako jeho auto našlo 1. února v Lužické ulici na Vinohradec­h. Muž byl však nezvěstný už několik dní předtím. Tehdy policisté ještě netušili, že mají co do činění se sériovým vrahem.

To se ukázalo až v dubnu, kdy kriminalis­té našli těla dalších dvou taxikářů, Daniela C. a Milana P., na kraji Prahy v Uhříněvsi. Ukázalo se, že byli zabiti stejnou zbraní jako jejich kolega. Vrah zřejmě požádal o odvoz na kraj města a tam je zastřelil. Loupežný motiv byl vyloučen, protože obětem pachatel nesebral osobní věci. Policie posléze ukázala médiím i jejich auta, aby získala případná svědectví.

Zabiják udeřil poprvé na přelomu ledna a února loňského roku. Tělo dvaačtyřic­etiletého taxikáře Petra S. se našlo v Lužické ulici na Vinohradec­h.

Policisté už na začátku vyšetřován­í chytili muže, který u sebe měl doklady jednoho ze zavražděný­ch, ale uvěřili mu, že je náhodou našel. Sběr stop v autech zase komplikova­lo to, že se v taxících střídá hodně klientů. Loni v létě pak policie zveřejnila podobiznu důležitého svědka – spekuloval­o se, že by mohlo jít o vraha.

Taxikáři se dnes sejdou v poledne na Strahově, aby si na zemřelé kolegy společně zavzpomína­li.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia