MF DNES

Sport.idnes.cz

-

vhod. Potrénujem­e a bude to jako předtím.

Pauzu byste neměl, kdybyste nepodepsal petici, v níž nejlepší slovenští hokejisté vyzývají předsedu svazu Nemečka k rezignaci.

Ale zda bych byl v nominaci, těžko říct, protože dobrých gólmanů máme dost. Prostě jsem se tak rozhodl a stojím si za tím. Snad se to brzo vyřeší. Chce to změnu. Jde hlavně o to, aby se hokej na Slovensku ubíral správným směrem.

Proč jste se v létě rozhodl pro skromnou Olomouc?

Čekal jsem na dvě věci, ale pak už jsem to nechtěl prodlužova­t a Olo- mouc mi dala konkrétní nabídku. Někde je zázemí lepší, někde horší. Já jsem přišel hrát hlavně hokej.

Měl jste v životě plán B, kdyby nevyšel hokej?

Jasně, byl bych přece ten právník!

Vážně?

Asi ne, i když měl jsem plán, že bych po střední šel na práva, ale začal jsem chytat. Místo v maminčinýc­h šlépějích jdu po svých.

Měříte 188 centimetrů. Je výška velká výhoda brankáře?

Dnes rozhodně. Je trend gólmanů nad 190 centimetrů, v NHL ještě víc. I Švédové jsou velcí. Zvětšit branku je blbost. Když zmenší výstroj, budou brankáři zase pohyblivěj­ší. Už ji zmenšili a nepomohlo to. Musí se hrát ofenzivně.

Máte ještě další brankářský sen?

Hlavně se chci v Česku prosadit i na delší dobu. Když jsem byl prcek, tak jsem snil také o NHL. Ale buďme realisti. A ještě mě láká Švédsko, i Julo Hudáček mi potvrdil, že je výborné. Je tam nejlepší práce s gólmany na světě. Dostat se tam není jednoduché, třeba se mi to jednou podaří. Já jsem rád, že vůbec hraji hokej a živím se jím.

 ?? Foto: Pavel Paprskář, ČTK A padá méně gólů. Diskutuje se, zda by se měla brankářům zmenšit výstroj, či zvětšit branka. ?? Hráč měsíce října Redaktoři MF DNES a iDNES.cz už tradičně volí nejlepšího hráče měsíce. Po Davidu Rittichovi z Mladé Boleslavi (září) zvítězil další brankář, Branislav Konrád z Olomouce.
Foto: Pavel Paprskář, ČTK A padá méně gólů. Diskutuje se, zda by se měla brankářům zmenšit výstroj, či zvětšit branka. Hráč měsíce října Redaktoři MF DNES a iDNES.cz už tradičně volí nejlepšího hráče měsíce. Po Davidu Rittichovi z Mladé Boleslavi (září) zvítězil další brankář, Branislav Konrád z Olomouce.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia