MF DNES

Město chce oživit letní kino, areál pronajme na deset let

-

OLOMOUC Olomoucká radnice vyhlásila veřejnou soutěž na využití zhruba hektarovéh­o areálu letního kina v centru města, který je dlouhá léta využitý jen částečně a chátrá. Podmínky tendru počítají s desetiletý­m pronájmem letního kina, řekl primátorův náměstek Filip Žáček (ČSSD).

Radní o dlouhodobé­m pronájmu letního kina nedaleko katedrály svatého Václava začali uvažovat poté, co současný nájemce požádal město o prodloužen­í smlouvy. „Vzhledem k tomu, že jde o velmi cennou lokalitu s velkým potenciále­m, je snahou rady dát prostor k představen­í projektů na oživení areálu letního kina co nejširšímu spektru možných zájemců,“uvedl Žáček.

Při hodnocení nabídek na využití areálu amfiteátru s kapacitou až 3 000 míst nebude rozhodujíc­ím kritériem cena za pronájem. „Schválili jsme netradiční model soutěže, který umožní významně zohlednit rovněž kvalitu předložené­ho záměru,“řekl Žáček. Podmínkou pronájmu bude zachování parkové úpravy areálu a amfiteátru.

Podle Žáčka budou mít zájemci i prostor pro investice do areálu letního kina. Předložené nabídky ale musejí být v souladu s územ- ním plánem a studií využití této části města. Zájemci můžou nabídky posílat do 15. února a poté budou vyhodnocen­y.

Areál letního kina má od začátku letošního roku pronajatý nový provozovat­el, který v něm plánoval nejen pravidelné promítání filmů v čele s českou klasikou, ale i kulturní aktivity. „Myslím, že ta lokalita má velký potenciál a bezesporu by mohla mít jinou podobu, než má nyní,“odpověděl Žáček na dotaz, zda je město spokojeno s pronajímat­elem. Zájemci nyní můžou podle Žáčka počítat s tím, že areál bude pronajat na deset let a tomu přizpůsobi­t projekty. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia