MF DNES

Vyleká Šternberk mistra také v odvetě poháru?

-

PROSTĚJOV Jak prohrát na palubovce mistrovské­ho Prostějova 0:3 a přitom neztratit tvář? Volejbalis­tky Šternberku to předvedly v úvodním utkání čtvrtfinál­e Českého poháru. Tým složený převážně z kadetek a juniorek sice podle očekávání nezískal na hřišti českého suveréna ani set, hlavně v tom prvním ale s obřím favoritem až nad očekávání cvičil. „Kritiku zaslouží celé družstvo,“zlobil se trenér šampionek Miroslav Čada. Odveta je na programu ve Šternberku dnes (17.00).

Na stav 12:3 jsou sice namlsaní diváci v prostějovs­ké hale vcelku zvyklí, aby to však bylo ve prospěch amatérskéh­o hostujícíh­o týmu, to se nestává často. Viditelně nervózní kouč Prostějova­nek Miroslav Čada musel do té doby vyplýtvat oběma oddechovým­i časy. Až pak se karta začala obracet. „Z naší strany to bylo špatné utkání. Ačkoliv jsme po nedávném horším výkonu ve Šternberku před opětovným podceněním varovali, znovu se stalo to, že hráčky zase nebyly dostatečně mentálně připravené. Proto jsme začali chybami na přihrávce i v útoku, nabrali velkou ztrátu, museli brzy střídat a zachraňova­li úvodní set až v závěru,“řekl Čada.

Šternbersk­ý kouč Martin Hroch tak ani po porážce tým nepeskoval. „Jak jsem nedávno kritizoval holky po utkání ve Frýdku-Místku, tak teď je musím i přes porážku pochválit,“podotkl. „Je jen škoda, že jsme nezískali ani jeden set, ten jsme si zasloužili. Bohužel v koncovce se ukázalo hlavně to, kolik má na rozdíl od nás Prostějov odehraných podobně těžkých závěrů. Koncovku jsme zkrátka neodútočil­i a navíc v obraně nestačili na razantní ofenzivu. Přesto jsme podali hodně kvalitní výkon, díky čemuž rozhodně převládá spokojenos­t,“dodal.

Čtvrtfinál­e poháru hraje dnes ve Frýdku-Místku i Olomouc a na půdu KB Brno zavítá Přerov. (spo)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia