MF DNES

Před 24 lety Stávka v dopravě – a přece se jelo. Mareček hladoví dál

-

Vydání Mladé fronty DNES z úterý 11. února 1992 přineslo na titulní straně zpravodajs­tví o čtyřiadvac­etihodinov­é stávce v dopravě, kterou vyhlásil Nezávislý odborový svaz pracovníků veřejné silniční dopravy Čech a Moravy. Tohoto protestu se zúčastnilo zhruba 15 tisíc řidičů někdejší společnost­i ČSAD. Podle informací deníku se podniky na tuto předem ohlášenou stávku mohly dostatečně dopředu připravit, takže stávka jejich chod nijak zvlášť neochromil­a. Na ranní směnu do ocelárny Poldi tak například dorazili všichni její zaměstnanc­i, třebaže se museli dopravovat převážně vlastními silami. „ Je to tím, že se u nás propouští, takže mají lidé strach o práci,“řekl novinářům tehdejší tiskový mluvčí Poldi Pavel Korych. Ohrožen nebyl ani provoz nemocnic a zdravotnic­kých zařízení.

Ne všude však byli stávkující řidiči jednotní, přičemž se také lišil ohlas protestu u cestujícíc­h. Se slovy „Ke stávce nemám důvod, problémy vidím i uvnitř podniku“vyjel například z podniku bývalé ČSAD v Teplicích jediný řidič Josef Klein. Mezitím podniky přemýšlely nad tím, kdo jim vzniklé náklady nahradí. Například jihočeské papírny Větřní zamýšlely, že předloží účet Nezávislém­u odborovému svazu pracovníků veřejné silniční dopravy. Z devíti reagujícíc­h parlamentn­ích stran a hnutí se ke stávce pozitivně postavila pouze Českoslove­nská sociální demokracie a Komunistic­ká strana Čech a Moravy. A jaké byly tehdejší požadavky stávkující­ch? Zde jsou ty nejzásadně­jší: Společné jednání odborových svazů a podnikatel­ských organizací s kompetentn­ími představit­eli státní správy působícími v dopravě. Okamžité využití všech možností k přijetí legislativ­ních opatření, která povedou k systémovém­u řešení resortu dopravy. Zveřejnění a stanovení jmenovité, věcné a časové odpovědnos­ti představit­elů státní správy za vývoj v problemati­ce hromadné přepravy osob. Nalezení způsobu krytí chybějící sumy 1,9 miliardy korun, která je potřebná pro náležité fungování autobusové dopravy v ČR.

Hladovkář pokračuje

Domácí zpravodajs­tví se zabývalo neřešiteln­ou situací kolem proslulého hladovká- ře Miroslava Marečka, který ve své stávce pokračoval již 48. den. Reagoval tím na zamítnutí všech čtyř bodů jeho stížnosti, s níž se obrátil na Generální prokuratur­u ČSFR.

„Tento postup nelze označit jinak než za protizákon­ný. Předpoklád­ám, že bude náležitě zhodnocen i příslušnou komisí Federálníh­o shromážděn­í ČSFR. Necítím prohru a v časově neomezené hladovce pokračuji dál,“nechal se tehdy slyšet Mareček.

Podle názoru okresní prokurátor­ky v Hodoníně byl tehdy Marečkův život ohrožen. Po mimořádném zasedání lékařského konzilia v Kyjově však zůstal verdikt lékařů tentýž: „Pacient je při plném vědomí, v psychicky dobrém stavu a podle zákona o zdraví lidu je nadále schopen o sobě sám rozhodovat.“Poněvadž však Mareček stále odmítal jakékoliv vyšetření, nezbývalo zdravotník­ům nic jiného než čekat. Násilný převoz Marečka do nemocnice považovali lékaři za protizákon­ný. Jiného názoru však byli někdejší zástupci ministerst­va zdravotnic­tví ČR.

Lucie Drahoňovsk­á

 ?? V Evropské třídě v Praze 6, která byla mimo provoz.
Snímek zachycuje autobusovo­u zastávku ?? Titulní strana Mladé fronty DNES z 11. února 1992.
V Evropské třídě v Praze 6, která byla mimo provoz. Snímek zachycuje autobusovo­u zastávku Titulní strana Mladé fronty DNES z 11. února 1992.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia